Index Vakbarát Hírportál

A láthatatlan gólnál még a játékosok sem álltak meg

2018.05.07. 11:14

A Las Vegas és a Tampa Bay is bejutott az NHL főcsoportdöntőjébe. A Las Vegas ezzel folytatta a menetelését, újonc csapatként bejutott a liga elődöntőjébe. Hihetetlen bravúr ez, hiszen erre korábban csak két csapat volt képes. Az egyik még a kezdetekkor, 1918-ban a Toronto Arenas, a másik pedig a St. Louis Blues, 1967-ben, akkor hat új csapat csatlakozott a ligához. Tehát a Golden Knights sikere talán a legnagyobb az NHL eddigi történetében.

Ráadásul a Knights Marc-Andre Fleury kifogástalan védéseinek köszönhetően 3-0-ra nyert és idegenben vívta ki a továbbjutást. A második vendéggól volt egészen különleges. A második harmad 16 percében Nate Schmidt bombázta kapura. Jól hallható volt a kapuvas csilingelése, így aztán mindenki azt hitte, hogy arról pattant ki a korong. Néhány másodpercig még folytatódott is a meccs. Aztán videóbíróztak, ahol jól látszott, hogy a vonalon túlról jött vissza a korong.

A Tampa Bay otthon nyert 3-1-re a Boston ellen úgy, hogy 30 percig a vendégek vezettek. A Lightning az elmúlt négy év során harmadszor játszhat konferenciadöntőt. A csapat franchise története során ötödször indulhat harcba a döntőbe jutásért.

Főcsoport-elődöntő:

Nyugat:

  • San Jose Sharks-Vegas Golden Knights 0-3

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-2, a Vegas javára.

Kelet:

  • Tampa Bay Lightning-Boston Bruins 3-1

A párharc végeredménye: 4-1, a Tampa Bay javára.



Rovatok