Index Vakbarát Hírportál

Előbb magának, aztán a kapusnak is kötényt adott

2018.05.08. 10:47

Az egyszer biztos, hogy Filip Forsberg, a Nashville hokisa imádja a láb közötti ütésekből született gólokat. A Winnipeg elleni főcsoport-elődöntőn megint bemutatott egy ilyet, a Nashville két svéd, Forsberg és Victor Arvidsson két-két góljával nyert 4-0-ra, így ezt a párharcot majd a hetedik meccs dönti el, míg keleten a Washington kiverte az NHL-bajnokát, és a Tampa Bay ellen játszik majd a nagydöntőért.

Ebben az idényben már többször szólt minden Forsbergról. Köténygóllal alázott, majd a Colorado ellen szerzett egy olyan gólt, amely keveseknek sikerült volna így. Most Connor Hellebuyck, a Winnipeg kapusa volt az áldozat. A harmadik harmad hatodik percében Arvidsson tette vissza a korongot a kapu mögül, Forsberg lekezelte, majd saját lábai között ütötte kapura, amely aztán átcsorgott Helleybuckon, természetesen a lábai között. A legvégén Arvidsson egy üres kapus góllal állította be a végeredményt.

Amióta az NHL-ben dúl az Alekszandr Ovecskin–Sidney Crosby-párharc, sosem fordult elő, hogy a Washington túljusson a Pittsburgh-ön. 1995 óta folyamatosan csak veszített, összesen hét sorozatot bukott el, de ennek most vége. A hatodik meccsen, ráadásul Pittsburgh-ben nyert a Capitals. Ezúttal sem Ovecskin, sem Crosby nem ütött gólt, mindketten egy-egy gólpasszt adtak.

A Washington hőse egy másik orosz, Jevgenyij Kuznyecov volt, aki a hosszabbítás hatodik percében eldöntött mindent, éppen Ovecskin átadásával lépett ki. Az egyik védő még a botjával próbálta megzavarni a megállíthatatlan oroszt, de nem lehetett, elfektette a kapust és bevágta. Az elmúlt hét évben ötödször fordult elő, hogy a regnáló bajnokot hosszabbításban ütik ki.

Így aztán keleten Tampa Bay–Washington főcsoport döntőt rendeznek majd, de előtte befejezik a nyugati Nashville–Winnipeg-sorozatot, amelynek hetedik meccsét majd magyar idő szerint péntek hajnalban rendezik. A győztes majd a Las Vegasszal találkozik.

Főcsoport-elődöntő:

Kelet:

  • Penguins-Washington Capitals 1-2 - hosszabbítás után

A párharcot 4-2-re nyerte a Washington.

Nyugat:

  • Winnipeg Jets-Nashville Predators 0-4

A párharc állása: 3-3.



Rovatok