Index Vakbarát Hírportál

Koronggal KO-zták a hokikapust, míg szenvedett, lőttek egy gólt

2019.05.06. 11:18

A St. Louis Blues és Dallas Stars vasárnap esti meccsén vitatott helyzetben ütött gólt a Dallas. A Blues kapusát kulcscsonton lőtték, és ezzel ki is vették a játékból, védeni nem tudott, így szerzett gólt néhány másodperccel később a Stars.

A NHL nyugati főcsoport elődöntőjében a Dallas 3-2-re vezetett a párharcban, tehát egy győzelemmel már továbbjutott volna. A St. Louis a 63. másodpercben már vezetett, de még az első harmadban egyenlíteni tudott a Dallas. A második harmadban ismét a vendégcsapat volt előnyben, majd a harmadik harmadban két gyors góllal eldöntötte a meccset, a két találat között csak 33 másodperc telt el.

Az egyikről azonban még elég sokat fognak vitatkozni. Colton Parayko lövése Ben Bishopot a kulcscsontján találta el. A kapus hanyatt esett, láthatóan fájdalmai voltak. Ez azonban nem nagyon érdekelte sem a bírókat, sem az ellenfelet. Alexander Steen passzát végül Jaden Schwartz terelte kapuba.

A legtöbb szurkoló nem érti, hogy miért nem állították meg a játékot a bírók. A Deadspin az egyik játékvezetői ellenőrt, Kay Whitmore-t idézte, aki szerint a bírók a játék sebességge és a korongbirtoklás miatt nem fújtak – egyből Blues-játékoshoz került a pakk – , és nem is tűnt súlyosnak Bishop sérülése. Később a Dallas edzője, Jim Montgomery is azt mondta, hogy elfogadható az, hogy nem szakították félbe a játékot.

A St. Louis Blues győzelmével egyenlített a párharcban, így a hetedik meccs jut majd a továbbjutásról.

Eredmény, főcsoport-elődöntő:
Nyugati főcsoport:
    Dallas Stars-St. Louis Blues 1-4
    Az állás: 3-3
    A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.



Rovatok