Index Vakbarát Hírportál

A bottal együtt emelte a kapuba a korongot

2019.05.28. 10:01

Hiába vezetett a vendég St. Louis 21 perc játék után 2-0-ra a Boston otthonában, az esélyesebbnek tartott hazaiak négy gólt ütöttek utána, ezzel hozták az észak-amerikai jégkorongliga, az NHL nagydöntője, a Stanley-kupa első meccsét.

A nyolcadik percben Brayden Schenn egy kipattanó korongot küldött rá pontosan, és nagy erővel. A második harmad legelején pedig egy eladott korongot jól passzoltak vissza Vlagyimir Taraszenko elé, az orosz csatár a kapuval szemben nem is hibázott.

Után viszont beindult a bostoni henger. Connor Clifton nagyon gyorsan szépített, majd nem sokkal a harmad közepe után Charlie McAvoy már egyenlíteni tudott. Bravúros gól volt az első bostoni, Sean Kuraly passzát Clifton gyakorlatilag úgy emelte a kapuba, hogy közben a botját a St. Louis védője, Robert Bortuzzo felemelte, és ebből a mozdulatsorból lett végül a gól.

Óriási fölényben volt a Bruins. A második harmadban 18-3-ra nyerték a kapura lövéseket, de összesítésben is 38-20 lett a vége.

Hivatalosan Sean Kuraly lett a győztes gól szerzője, szó szerint begyömöszölték a kapuba a korongot. A végeredményt pedig Brad Marchand egy üres kapus góllal állította be.

1939 óta, amióta négy győzelemig tart a döntő, az a csapat, amelyik az első meccset nyeri 88,2 százalékban a végén a Stanley-kupát is elhódítja. A Bruins azóta, hogy a playoff második körének harmadik meccsén kikapott a Columbus Blue Jacketstől, sorozatban a nyolcadik meccsét nyerte a rájátszásban. A klub történetében ennél csak kétszer volt hosszabb sorozata - 1972-ben kilenc-, 1970-ben pedig tízmeccses győzelmi szériája -, és mindkét esetben Stanley-kupa-győzelem lett a vége.

A folytatás csütörtökön, magyar idő szerint hajnali egykor, ismét a bostoni TD Gardenben. A St. Louis negyedszer játszik a nagydöntőben, de kupát még egyszer sem tudott nyerni.

Stanley Kupa-döntő, 1. mérkőzés:

  • Boston Bruins-St. Louis Blues 4-2 (0-1, 2-1, 2-0)

Gól: Clifton (23.), McAvoy (33.), Kuraly (46.), Marchand (59.), illetve Schenn (8.), Tarasenko (21.)

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Boston javára.



Rovatok