Index Vakbarát Hírportál

Az Év Kapusa megkapta az év potya gólját – videó

2021.02.02. 09:18
A címvédő Tampa Bay Lightning magabiztosan legyőzte a vendég Nashville Preadtorst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján.

A floridai együttes az új szezonban ezzel négy mérkőzés után továbbra is százszázalékos hazai pályán.

A játéknap legemlékezetesebb jelenete a Winnipeg Jets–Calgary Flames-találkozón történt, amikor a második harmad 7. másodpercében a vendégek védője, Chris Tanev megszerezte első gólját új együttesében. De nem ez volt az említésre méltó rész, hanem ahogyan tette. A hátvéd saját kékvonaláról csúsztatta be a korongot a támadó harmadban, amely kapura tartott, és valahogy túljutott a hazaiak kapusán, Connor Hellebuyckon is – aki egyébként az előző szezonban elnyerte az idény legjobb kapusának járó Vezina-trófeát.

A Flames a gól előtt 2–0-s hátrányban volt, ennek a potyának is köszönhetően vissza tudott jönni a meccsbe, a szétlövésben pedig elvitte a második pontot is.

A Washington Capitals 43 éves bekkje, Zdeno Chára betalált korábbi csapata, a Boston Bruins ellen, amelyet 2005 és 2020 között szolgált. „Apró” szépséghiba, hogy a Capitals 3–0-s vezetésről kapott ki 5–3-ra.

Eredmények:

Tampa Bay Lightning–Nashville Predators 5–2
Winnipeg Jets–Calgary Flames 3–4 – szétlövés után
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 3–1
Washington Capitals–Boston Bruins 3–5
Montreal Canadiens–Vancouver Canucks 6–2



Rovatok