Index Vakbarát Hírportál

Fogalma sem volt a kapusnak, mennyi az állás, majdnem elvesztette a meccset

2021.02.11. 09:25
A Toronto Maple Leafs 4-2-re nyert a Montreal Canadiens vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.

Az egész ligában éllovas Juharlevelesek győzelmükkel öt pontra növelték előnyüket a kanadai csoportban a második Montreal előtt. Az egymást követő negyedik sikerét arató csapat egyik legjobbja, Auston Matthews nyolc mérkőzés után először nem talált kapuba, de gólpasszával pontszerző sorozatát 11 találkozóra növelte.

A játéknap másik találkozójának végén ritkán látott jelenetek játszódtak le. Az utolsó percben a vendégek világklasszis kapusa, Tuukka Rask elkezdett lekorcsolyázni a kispadra, hogy helyette egy extra mezőnyjátékossal támadhasson a Boston. Ez akkor szokás, amikor valamelyik csapat egy- vagy kétgólos hátrányban van, ezúttal viszont 2–2 volt az állás. A bostoni kispad pánikszerűen mutogatott Rasknak, hogy azonnal menjen vissza a kapujába, még mielőtt a New York Rangers megszerzi a korongot és beemeli az üres kapuba.

Az összecsapás így hosszabbításba torkollott, amelyben a Bruins támadója, Brad Marchand megszerezte a győzelmet csapatának, így Rask akciója büntetlenül maradt. 

A finn kapus a mérkőzés után elmondta, hogy azt hitte, a Rangers 2–1-re vezet, ezért vette az irányt a kispad felé. 

Eredmények:
Montreal Canadiens–Toronto Maple Leafs 2–4
New York Rangers–Boston Bruins 2–3 – hosszabbítás után



Rovatok