Index Vakbarát Hírportál

Hét Eb-aranyat szereztek az ifi kajakosok

2012. július 15., vasárnap 16:53

Hét Európa-bajnoki aranyérmet szerzett a magyar csapat az Ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon, 500 méteren.

Az Eb zárónapját aranyéremmel nyitotta a magyar válogatott. Az U23-as női négyesnek, vagyis Kárász Annának, Csipes Tamarának, Szabó Petrának és Vad Ninettának sikerült presztízs-győzelmet aratni a németekkel szemben.

Férfi ifjúsági K-1 500 méteren Tótka Sándor is győzött a következő versenyszámban. Pedig a 2 évvel ezelőtti ifjúsági olimpiai bajnok a hét elején még beteg volt, egy gyomorvírus miatt napokig nem tudott edzeni a 18 éves kajakos.

Tegnapi, 1000 méteres győzelme után Dombvári Bence 500-on is nyerni tudott egyesben, az U23-as mezőnyben, német és spanyol riválisa előtt. A női U23-as K-1 500 métert Csipes Tamara nyerte a német Knorr Anne előtt.

Európa-bajnok lett a Noé Bálint, Noé Milán páros is az U23-as férfi kajak párosok között, mögöttük egy szerb és egy német egység fért fel a dobogóra. Ugyanebben a korosztályban nyert a magyar női kajakpáros is. Kárász Anna és Vad Ninetta német és fehérorosz riválisokat gyűrt le.

Az utolsó 500 méteres döntőt is magyar páros nyerte U23-as női C-2-ben. Baravics Gyöngyvér és Takács Kincső több mint egy hajóval győzött az orosz és a fehérorosz duó előtt.

A C-1 1000 után 500-on is ezüstérmet szerzett Khaut Kristóf az ifik között, néhány centivel ismét az ukrán Altukhov győzte le, akárcsak tegnap. Lucz Dórát is az a belga lány verte meg K-1 női ifi 500 méteren, aki tegnap. A magyar versenyző 1000 méteren ezüstérmes lett, ma csak bronzig jutott, Peters mögött a román Iuliana lett a második.

Az ifi párosok döntői során két érmet szereztek a magyarok. Női K-2-ben ezüstérmes lett a Szilágyi Anett–Somogyi Szilvia-duó a svéd egység mögött, női kenuban pedig harmadik lett a Balla-Pogány-páros.

Délután 200 méteres döntőkkel zárul az Európa-bajnokság. A magyaroknak minden esélyük megvan arra, hogy a legeredményesebb nemzetként zárják a kontinensviadalt.

Rovatok