Index Vakbarát Hírportál

Kucsera legyőzte önmagát, mehet a vb-re

2015. július 20., hétfő 09:24

Kucsera Gábor ezer méteren megnyerte a hétvégi kajakos válogatót, ezzel pedig kijutott a milánói világbajnokságra.

A királyi számban a magyarok nem szoktak jók lenni, bár Dombvári Bence két éve bronzérmes volt a duisburgi vb-n.

Kucsera két éve került Fábiánné Rozsnyói Katalinhoz, és most az edzőnőre vár a feladat, hogy a négyes mellett őt is felkészítse az öt hét múlva kezdődő vb-re, amelyiken már olimpiai kvótákért harcolnak.

Így indult a kapcsolatuk: "Tiszta lapokkal játszottam előtte. Mondtam neki, itt nincs celebkedés, a szabályaim egyszerűek. Ha elviszi a fejét a celebkedés, a nyilatkozgatás, a szereplés, akkor a kajakozásra lesz kevesebb ideje. Bevállalta, keményen küzd, látszik, akar még ő valamit a sportágtól. Hogy az utolsó esélye vagyok-e én? Majd kiderül."

„Fejben kellett először nyernem, mégpedig előbb önmagamat legyőzni” - mondta a verseny után a 32 éves versenyző, aki 2005-ben és 2006-ban világbajnok volt párosban.

A döntő sokkal nyugodtabb volt, mint a középfutamom. Próbáltam nem hajkurászni a többieket, h anem magamra, a saját pályámra, a saját technikámra koncentráltam és a végén akartam nagyot menni. Tényleg méterről-méterre jöttem fel, amikor kellett akkor vezettem, bár a vége így is necces lett, mert úgy éreztem bent vagyok a célban, és előbb kiengedtem, mint kellett volna” - tette hozzá.

Kucsera 2009-ben egyéniben versenyzett, a hetedik helyen végzett a kanadai vb-n.

A vb-csapat összeállításáról hétfőn egyeztetnek a szövetségben, akkor dől el a női négyes összetétele is.

Rovatok