Index Vakbarát Hírportál

21 év után új elnöke van a kajakszövetségnek

2016. december 9., péntek 13:16

Huszonegy év után nem Baráth Etele  a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, utódja az eddigi főtitkár, Schmidt Gábor lett a tisztújító közgyűlésen.

Az elnöki posztra Baráth is jelöltette magát, de nyitóbeszédében arra kérte a küldötteket, hogy ne őt, hanem Schmidtet támogassák. Ugyanakkor alapszabály-módosító javaslatot tett arra is, hogy jöjjön létre a közgyűlés elnöke poszt, amit ő töltene be.

A küldöttek mindkét javaslatot elfogadták.

„Hihetetlen fejlődésen ment keresztül a sportág az elmúlt két évtizedben, egyesületeink száma az akkori 58-ról 146-ra emelkedett, a költségvetésünk pedig több mint a 200-szorosa a húsz évvel ezelőttinek. Egy ekkora szervezetnek szükség van egy olyan elnökre, aki nem társadalmi funkciót lát el, hanem főállású vezetőként felügyeli a sportág mindennapjait" – mondta Baráth.

Az újonnan felálló elnökségben a regionális kapcsolatokért felelős alelnök Kadler Gusztáv, a fejlesztési alelnök Apáthy Endre, a gazdasági és vagyongazdálkodási alelnök pedig Kárai Péter lett.

Dr. Baráth Etele elnöksége alatt a magyar kajak-kenu összesen 367 aranyérmet-, több mint 800 dobogós helyezést szerzett a világversenyeken. 1995 óta a sportág összesen 17 arany-, 7 ezüst- és 8 bronzérmet gyűjtött az olimpiákon, amelynek 21 évvel ezelőtt egyetlen kétszeres olimpiai bajnoka volt, jelenleg pedig öt kétszeres-, öt háromszoros- és egy ötszörös aranyérmese van.

Rovatok