Index Vakbarát Hírportál

Dél-Afrikában épít kajakbázist a szövetség

2017. március 21., kedd 10:22

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) azt tervezi, hogy a Dél-afrikai Köztársaságban kialakít egy központi edzőtábort, amelyet a következő években használhatnak majd a válogatott tagjai az őszi-téli, illetve tavaszi felkészülésükhöz.

Hüttner Csaba, a nemzeti csapat új szövetségi kapitánya az M4 Sport keddi, Sportreggeli című műsorában elárulta: hosszú távra terveznek az afrikai országban, egy olyan állandó edzőtábort igyekeznek kialakítani, amelyben jó körülmények között, kellemes időben tudnak készülni a válogatott tagjai.

Az út ugyan hosszú, de nincs időeltolódás, ami az amerikai vagy ausztráliai edzőtáboroknál rendszeresen fennáll.

A johannesburgi repülőtértől könnyen megközelíthető a tó - amely tulajdonképpen egy duzzasztott gát -, ahol nem mellékesen korrekt árak mellett tudnak készülni a versenyzők. AZ élővilág ingergazdag, ez sem mindenhol jellemző.

A szövetség azon is gondolkozik, hogy beruház egy helyi ingatlanba, amelynek az ára jóval alacsonyabb a magyarországinál.

Ahogy Hüttner fogalmazott, most még a tesztelés időszaka zajlik, de remélik, hogy hosszú távon is beválik ez a helyszín.

A szakember hivatalosan január elsején vette át a felnőtt kapitányi posztot, de mint mondta, korábban utánpótlás kapitányként szoros együttműködésben dolgozott elődjével, Storcz Botonddal. Hozzátette: úgy érzi, mindenkivel megtalálta a közös hangot, és gőzerővel készülnek az év első nagy megmérettetésére, a májusi, szegedi világkupára.     

Változásként említette, hogy olimpiai bajnokok, például Vajda Attila és Douchev-Janics Natasa hagyták abba a versenyzést, a tavalyi, riói játékok sztárja, Kozák Danuta pedig édesanya lesz, emiatt kicsit átrendeződik majd a mezőny, a fiatalok számára nagyobb tér, több lehetőség adódhat idén.

Rovatok