Index Vakbarát Hírportál

Nem engedték rajthoz állni a magyar kenust a szegedi vb-n

2019. augusztus 22., csütörtök 09:47

Egészségügyi okok miatt Dóri Bence nem indul a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon - adta hírül a magyar szövetség.

A 22 éves kenus a párosok 1000 méteres versenyében állt volna rajthoz Kiss Balázzsal, ám egészségügyi problémák miatt csütörtökön reggel az orvosi és a szakmai stáb úgy döntött, hogy Dóri Bence nem indul a vébén. Dóri sebe nem gyógyult meg, hanem elfertőződött.

„Nagyon sajnáljuk a Bencével történteket. A helyére Mike Róbert fog betérdelni. Fontos volt, hogy egy rutinos, párosban már sokat bizonyított versenyző kerüljön Kiss Balázs mellé a hajóba, ezért esett rá a választás”

– indokolt Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A 2013-ban világbajnok Mike Róbert és Kiss Balázs még nem indult így együtt versenyen, csütörtökön, 9.07-kor már le is tudták az előfutamukat. Az ötödik helyük azt jelentette, hogy folytathatják a középdöntőben.

A nagy esélyes brazilok simán nyerték a futamot, az oroszok, lengyelek valamint a románok után ért célba a magyar egység. Nem lesz könnyű dolguk a folytatásban sem, óriási bravúr lenne, ha ezen az olimpiai távon kvótához jutna Magyarország. A férfi kenusok eleve gyengébben teljesítenek az elmúlt években.

Mike Róbertnek ez lesz a harmadik száma a vébén, Korisánszky Dáviddal 200-on már bejutottak a döntőbe, emellett az 500 négyesnek is a tagja.

Rovatok