Index Vakbarát Hírportál

Világbajnok kenust igazolt a Ferencváros a párizsi olimpia előtt

2023. október 18., szerda 13:27

A Ferencvárosba igazolt a négyszeres világbajnok kenus, Adolf Balázs – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

A 24 éves sportoló eddig az Óbudai Ganz színeiben versenyzett.

Ez óriási váltás nekem! Egy elképesztően sikeres, nagy múltú egyesület tagja lehetek, ami büszkeséggel tölt el. Az olimpia előtt az volt a célom, hogy a fejlődésem töretlen legyen, és itt minden adott ehhez. Mindent megteszek azért, hogy sikeres legyek!

– nyilatkozott a zöld-fehér klub honlapján Adolf Balázs, aki az augusztusi, duisburgi világbajnokságon kvótát szerzett az országnak Párizsra.

Nagyon örülünk neki, hogy Magyarország egyik legjobb kenusa a Ferencvárost választotta – jelentette ki Nyíri Zoltán ügyvezető alelnök. – Biztosítjuk Adolf Balázs számára a szakmai hátteret, a nyugodt környezetet, ami az olimpiai felkészülés időszakában talán a legfontosabb dolog. Nem titkolt közös vágyunk és célunk az Európa-bajnokságokon és a világbajnokságokon az éremszerzés, valamint egy remek olimpiai szereplés.

A tokiói olimpikon Adolf Balázs a korosztályos sikerek után a 2019-es szegedi vb-n robbant be a felnőttek közé, 5000 méteren ezüstérmet szerzett, majd ugyanebben a számban két évvel később és idén világbajnok lett. A másik két vb-címét a maratoni szakágban szerezte. Két éve elnyerte az Év kenusának járó díjat – emlékeztetett az MTI.

Rovatok