Index Vakbarát Hírportál

Magyar remekléssel rajtolt a szegedi kajak-kenu-Eb

2024. június 13., csütörtök 09:23 | aznap frissítve

A magyar férfi kajak négyes győzelmével kezdődtek meg a gyorsasági versenyek előfutamai a szegedi gyorsasági, para kajak-kenu- és SUP-Európa-bajnokságon.

A tavaly világbajnoki ezüstérmes Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor egység magabiztosan nyerte csütörtökön az első pályáját, így legközelebb majd vasárnap, a döntőben kell vízre szállnia.

„Nagyon jó pálya volt, látszik, hogy mindannyian nagyon jó formában vagyunk. És meg tudtuk csinálni a táv közepén azt az evezést, ami kell ahhoz, hogy az ember sikeres legyen K–4 ötszázon. Mindenki tudta a feladatát, már a bemelegítésnél éreztük az összhangot és tudtuk élvezni a versenyt is” – értékelt az MTI-nek a vezérevezős, Nádas, hozzátéve, hogy Csizmadia és Kuli, akik a múlt heti válogatón nem versenyeztek, frissességet hoztak a hajóba.

A magyarok előfutamában ott volt a címvédő Spanyolország, valamint az olimpiai és világbajnok Németország kvartettje is, igaz, mindkét nemzet csak a B csapatát küldte el az Eb-re.

Egyik itt lévő hajó sem rossz, de máshol máshogy épült fel az év, mint nálunk. Mi most, a válogató után vagyunk csúcsformában, ők tavaszra időzítették ugyanezt

– mondta ezzel kapcsolatban a világ- és Európa-bajnok szegedi kajakos.

Nádas és Tótka a páros válogató megnyerésével már olimpiai csapattag, de a négyes kapcsán Hüttner Csaba szövetségi kapitány még meg akarja várni az Eb eredményeit.

„Nekünk az a célunk, hogy kihajtsuk magunkat és menjünk egy jó pályát” – fogalmazott Nádas.

A második magyar érdekeltségű előfutam is a hazai versenyző sikerét hozta: Rendessy Eszter az ötkarikás programban nem szereplő női K–1 1000 méteres számban győzött, és lépett tovább egyből a fináléba, írja az MTI.

A délelőtt folyamán még 11 magyar egység száll vízre a Maty-éri pályán, az előfutamokban.

Rovatok