Index Vakbarát Hírportál

Simán nyert a Szeged a BL-ben

2008. november 15., szombat 19:35 | aznap frissítve

Könnyedén verte lengyel ellenfelét a kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában a Pick Szeged, amely sikerével a KEK nyolcaddöntőjében folytathatja nemzetközi szereplését. Vladan Matics csapata esélyt sem hagyott szerény képességű ellenfelének, a Wisla Plock a kiütéses vereséget azért megúszta.

Megeröltetés nélkül, simán győzött a Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 5. fordulójában a lengyel Wisla Plock ellen. A tartalékos felállásban játszó szegediek egyetlen percig sem adtak esélyt a csoport utolsó helyén álló, korábban Lengyelországban is tíz góllal elvert Plocknak, és bebiztosították a harmadik helyet a csoportban.

A szegedi csapatban a sérült Laluska Balázs, Daniel Andjelkovics és Luka Zvizej mellett nem tudta vállalni a játékot a héten bicepszsérülést szenvedett kapus, Puljezevics Nenad sem, a Magyar Kupa címvédője azonban így is a mérkőzés favoritjának számított, hiszen az első fordulóban idegenben is verte ellenfelét.

A lengyelországi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is a védekezés és a parádés kapusteljesítmény hozta meg a szegedi sikert, akkor Puljezevics, most Dragan Marjanac mutatott be nagy védéseket, amelyeknek köszönhetően a Pick már a mérkőzés elején ellépett.

A remekül védekező szegedi falat képtelen volt átlőni a Plock, támadásban pedig elsősorban szélsői kimagasló teljesítményével növelte előnyét a magyar bajnoki ezüstérmes. A tartalékos Szeged annyit adott ki magából, ami a biztos győzelemhez elég volt, támadásban így több hiba is becsúszott, de a győzelmet egyetlen percig sem fenyegette veszély.

A második félidőben Vladan Matics edző a keret fiatal játékosait is bátran beküldhette, a Plock nem tudott közelebb kerülni a közönsége által hajtott Pick Szegedhez. A végére tíz gól alá csökkent a különbség, de a 26-17-es végeredmény így is árulkodik klassziskülönbségről és remek szegedi védekezésről.

Győzelmével a Pick Szeged megszerezte a harmadik helyet a Bajnokok Ligája F csoportjában, így a KEK nyolcaddöntőjében folytathatja szereplését, ahol – sérültjei felépülése esetén – jó eséllyel indul, hogy a tavalyi kiírás után idén is Magyarországra hozza a serleget.

Pick Szeged-Wisla Plock 26-17(15-8)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 2000 néző. V.: Hansen, Pettersen (norvégok)

A szegedi gólszerzők: Ghionea 7/1, Vadkerti 6, Krivokapics 4/1, Oszmajics 3, Petrea 3, Vancsics 2, Katzirz 1

Kiállítások: 8 perc ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2 ill. 2/2

A csoport másik mérkőzésén: Rhein-Neckar Löwen-Croatia Zagreb 27-27
A csoport állása: 1. Zagreb 8 pont (157-131), 2. Rhein-Neckar 8 (161-137), 3. Szeged 4, 4. Plock 0

Rovatok