Index Vakbarát Hírportál

Perics nélkül kezdi a döntőt a Veszprém

2009. május 16., szombat 11:11

A férfi kézilabda-bajnokság döntőjének első mérkőzése előtt két meghatározó játékos, Dejan Perics és Gál Gyula kidőlt a Veszprémből. A szegedieknél a kulcsjátékosok egészségesek, az eltiltott Petar Nenadics játéka kérdéses.

A magyar férfi kézilabda két legjobb klubcsapata – némileg méltatlan huzavona után – csap össze a Veszprém Arénában a bajnoki döntősorozat első mérkőzésén. A címvédő és kupagyőztes MKB Veszprém pályaelőnyét a Pick Szeged próbálja meg elvenni szombat este 20:30-tól. Amikor ez legutóbb sikerült az első meccsen (2007), bajnok is lett Szeged, most az előjelek alapján ez óriási meglepetés lenne.

„Kényelmetlenséget jelent az időpontváltozás, hiszen meg kellett szakítanunk a szokásos edzésritmust – mondta a kezi.hu-nak Mocsai Lajos veszprémi edző. – Nem szabad ezzel foglalkoznunk, csak magunkra kell koncentrálnunk. Az új időpontban is a legjobbat akarjuk kihozni magunkból, és szükség is lesz rá, hogy így tegyünk.”

„Egész évi munkánk van ebben a döntőben, a szezon során kiderült, hogy a csapatunk erős morális tartással rendelkezik. Ha erre építünk most is, biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz lesz minket legyőzni” – tette hozzá Mocsai

A veszprémieknek – ahogy egész évben – meghatározó játékosaik hiányoznak, mind a kapus, mind a beálló posztján a harmadik számú játékos kap szerepet: a Tatabányáról visszahívott Liszkai Szilveszter helyettesíti a PLER elleni elődöntőn izomsérülést szenvedett Dejan Pericset, a súlyos térdsérülése után megműtött Gál Gyula helyett pedig Uros Vilovszki lesz a Veszprém beállója.

A szegedieknél enyhébbek a gondok, Vadkerti Attila és Gyuris Patrik biztosan nem játszhat, de Laluska Balázs felépült könnyebb kézsérüléséből, Herbert Gábor pedig térdsérülése ellenére biztosan pályára lép. A kerettel edz a korábban fegyelmi okokból eltiltott Petar Nenadics, a csapatból kitett fiatal szerb irányító szerepet kaphat Daniel Andjelkovics mögött a vendégeknél.

„Óriási hiba lenne azzal foglalkoznunk, hogy nincs Perics – mondta Vladan Matics, a Pick Szeged edzője. – Egyik csapat sem tud újat mutatni a másiknak, csak a precíz, pontos játék vezethet eredményre. Határozottan kell védekeznünk, és okosan támadnunk.”

„Az edzőtábor, a háromnapos csapatépítés remekül sikerült, kiváló a hangulat, nagyon együtt vannak a fiúk. A taktikai foglalkozás mellett DVD-zés is szerepelt a programban, megpróbáltunk tökéletesen felkészülni a Veszprém elleni döntőre.” – mondta Matics, majd hozzátette, Herbert játéka változatlanul kérdéses, de a válogatott játékos nagyon szeretne pályára lépni.

Idén harmadszor találkozik a két csapat, mindkét bajnokit és a Magyar Kupa döntőjét is simán hozták a veszprémiek, akik hazai pályán történetük során egyetlen bajnokit veszítettek el a Szeged ellen (27 mérkőzésből), és az összesített mérleg is komoly fölényt mutat: 64 összecsapásból 42-szer nyert az MKB (és jogelődjei), a Szeged 19-szer győzött.

A bajnoki döntő időpontjai

1. mérkőzés: május 16., szombat, várhatóan 20:30ó:  MKB Veszprém KC–Pick Szeged
2. mérkőzés: május 19., 18 ó: Pick Szeged–MKB Veszprém KC
3. mérkőzés: május 24.,
12:45 ó: MKB Veszprém KC–Pick Szeged
Ha szükséges:
4. mérkőzés: május 28., 18 ó: Pick Szeged–MKB Veszprém KC  
5. mérkőzés: május 30., 18 ó MKB Veszprém KC–Pick Szeged

Rovatok