Index Vakbarát Hírportál

Olimpiai bajnok helyére vinnék Császár Gábort

2009. szeptember 1., kedd 11:06

Miután a német kézilabda bajnok Kiel szerződtette a francia Chambery legjobbját, Daniel Narcisse-t, Császár Gábor neve is felmerült, mint akit szívesen igazolnának a helyére. A héten tesztelik is.

A nyáron az MKB Veszprém akarta leigazolni a magyar válogatott Dániában játszó irányítóját, de miután a szerb Zsarko Sesum a csapatnál maradt, Császár Gábor is a Viborgnál. Sesum a Cozma-gyilkosságnál arccsonttörést szenvedett, és sokáig hezitált, elszerződjön-e.

Az idényt azonban mégsem biztos, hogy Dániában kezdi Császár, mert a francia Chambéry a hét második felében tesztelésre hívta. A francia csapat a Veszprémmel azonos csoportban szerepel a Bajnokok Ligájában, október elején játszanak egymás ellen.

Császártól azt várják, hogy pótolja a Kielbe távozó Daniel Narcisse-t, aki alapembere volt nem csak a bajnoknak, hanem a válogatottnak is. A 30 éves játékos olimpiai és világbajnok, társai csak Air France néven becézik. Narcisse 2007-ben tért vissza hazájába a Bundesligából, addig a Gummersbach játékosa volt három éven át.

A 25 éves Császárnak előrelépés lenne, ha kölcsönadná csapata, mert a Viborgban fejlődött ugyan, de gyakran átlövőként is játszatták, és egy színvonalasabb bajnokságban, illetve a BL-ben teljesedhetne ki igazán. A Viborg azonban nem játszik a BL-ben.

Rovatok