Index Vakbarát Hírportál

Nincs messze, hogy kiírjuk: 100% magyar!

2010. március 29., hétfő 22:40 | aznap frissítve

A debreceni női kézicsapatnak egy légiósa maradt, a klub tulajdonosa mostantól csak magyarokat igazol.

A DVSC-Korvex többségi tulajdonosa és egyben ügyvezetője, Gellén András a klub honlapján - személyes hangvételben - jelezte: nem küldenek el egy játékost sem, csak azért mert külföldi, de a 2016. június 30-án lejáró ügyvezetői ciklusa alatt semmilyen más nem magyar játékos szerződését nem írja alá, még ha ez az eredményesség rovására is megy. Eddig is csak olyan idegenlégiósok játszhattak a DVSC-Korvex csapatánál, akik minőségi javulást hoztak, egyébként pedig a saját nevelésű magyar játékosokkal igyekeznek feltölteni a keretet.

Külföldiek nélkül (?) - Gellén András írása szöveghűen

"Nap mint nap hívogatnak, e-maileket küldözgetnek ügynökök, más néven házalók. Ismérvük, hogy játékosokat kínálgatnak – kilóra! Minap is kaphattunk volna egy komplett csapatot a jugoszláv utódállamok összes szakadásából, természetesen nem is válaszoltunk rá!

Tavaly nyáron az összes légiósunk távozott, s mintegy két hónapig nem is volt. Akkor esett meg, hogy engedve a türelmetlenségnek (nem én voltam a türelmetlen, én csak engedtem!) rábólintottam Ivana szerződésére. Ő az eddig eltelt időben valamivel átlag felett teljesített, s marad a következő évre is. Szó sem volt róla, hogy elküldjük azért, mert külföldi. Amíg olyan teljesítményt nyújt, hogy előrébb visz minket, addig maradhat. Viszont a vállalt 7 évem maradékára (2016. június 30-ig) semmilyen más nem magyar játékos szerződését nem írom alá, ha ez még az eredményesség rovására is megy!

Előszeretettel regisztrálnak be fórumunkra más csapatok szurkolói, aztán az onnan kimásolt soraimat gusztustalanul tálalják a saját hírmondójukban. Most regisztráció nélkül is lehet "leskelődni!" Jelzőim közül az "idegengyűlölő" még a finomabbak közül van, de nyugodtan gondolkozzanak el a klaviatúra püfölése közben, hogy amikor ők bemennek a multihoz külföldi szemetet venni, akkor saját maguk halálos ítéletét írják alá! Nem lesz már az olyan messze, hogy kiírhatjuk a bejáratunk fölé: 100% MAGYAR!"

A Debrecenből 2009 nyarán távozott az összes légiós, azóta a horvát Ivana Lovric az egyedüli külföldi a keretben, aki a francia Metztől érkezett, és 2011-ig szól a szerződése.

A klub megújult honlapja rovásírásos formában is olvasható lesz, Gellén András is rendszeresen publikál majd.

A Debrecen legutóbbi meccsén, az NB I. 22. fordulójában 43-30-ra verte a Hódmezővásárhelyt, jelenleg - a Győr és a Vác mögött - harmadik a bajnokságban.

Rovatok