Index Vakbarát Hírportál

Nyolc között vívnak a magyarok a vb-n

2010. november 8., hétfő 14:42

Harmadik asszóját is megnyerte Boczkó Gábor, Szász Emese és Antal Edina is, ezzel mindhármna ott vannak a negyeddöntőben a párizsi vívó-világbajnokság hétfői párbajtőrversenyében.

Boczkó Gábor két lengyel búcsúztatása után az amerikai Benjamin Brattonnal találkozott, aki előzőleg olasz vívót vert meg. Az első tus az övé is volt, de aztán Boczkó háromszor csuklón szúrta. A jóval kisebb termetű Bratton lendületesen mozgott előre-hátra, és türelmes vívással kiegyenlített. A második három perc közepétől Boczkó került fölénybe és 9-4-re elhúzott. Végül hét tussal győzött.

Szász továbbra is rendkívül magabiztosan vív, az amerikai Kelly Hurley ellen jól előkészített akciókkal 7-0-ra ellépett, majd vezetett 9-2-re is, a folytatásban pedig jobbára együttes találatokkal tartotta tisztes távolságban ellenfelét.

Antal a venezuelai Maria Martinez ellen sokáig nem erőltette a támadásokat, igaz, ellenfele sem. így az utolsó percig nem történt értékelhető akció. A hosszas előkészítés után, az utolsó percben a magyar párbajtőröző talált kétszer. Eldőlni látszott az asszó, de Martinez egyenlített, második tusát 6 mp-cel a vége előtt adta. A ráadásban a venezuelai volt a kedvezményezett, mégis Antal szúrt pontosan, ezzel a legjobb nyolc közé került.

Eredmények:

a 16 között:
Boczkó-Bejamin Bratton (amerikai) 15-8


Szász-Kelley Hurley (amerikai) 15-7
Antal-Maria Martinez (venezuelai) 3-2

Rovatok