Index Vakbarát Hírportál

Még mindig nincs döntés a kézis Perezről

2011. január 21., péntek 20:21

Mocsai kapitány még nem döntött, szombat reggel 9 óráig kell jelezni hivatalosan, hogy Perez Carlost benevezik-e a kézilabda-vb-re.

A pénteki szünnap utazással és edzéssel telt a magyar férfi kézilabda-válogatott számára a svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese másfél órás buszozás után érkezett meg a középdöntőnek otthont adó Jönköpingbe Linköpingből, majd következett a délutáni tréning egy edzőteremben. A versenyszínhelyen először szombaton délelőtt lehet majd gyakorolni.

A magyarok szombaton 20:45-től a sportág jelenlegi legjobbjaival, az olimpiai és világbajnok, kontinenselső franciákkal találkoznak, majd hétfőn a négy évvel ezelőtti vb-első németek, aztán a hat évvel ezelőtti világbajnok, a pekingi olimpián bronzérmes spanyolok következnek.

Nemcsik Balázs csapatvezető az MTI-nek elmondta: szombat reggel 9 óráig kell jelezni hivatalosan, hogy Perez Carlost benevezik-e a vb-re, vagy változatlanul tervezett csere marad. Mocsai még nem döntött ez ügyben. A 39 éves átlövő elvileg három vb-mérkőzésre kapott engedélyt klubjától, az MKB Veszprémtől, és a középdöntőre minden bizonnyal beszáll, csak az a kérdés, hogy mikor.

Az ujjsérüléssel bajlódó Katzirz Dávid állapota napról napra javul, speciális kötéssel már tud játszani, labdát fogni. Az orvosok szerint kizárt, hogy rásérüljön korábbi sérülésére.

Rovatok