Index Vakbarát Hírportál

Macedóniával kezdünk, a svédekkel zárjuk

2012. február 1., szerda 13:55

A Svéd Kézilabda Szövetség a jegyértékesítés beindításával együtt nyilvánosságra hozta az április 6-7-8-i göteborgi olimpiai selejtező órára lebontott programját. A magyar férfi válogatott sorrendben Macedóniával, Brazíliával és Svédországgal találkozik.

A 12 ezer férőhelyes Scandinaviumban 195, 345 és 495 svéd koronáért - kb. 6500, 11 400, illetve 16 330 forintért - lehet belépőt vásárolni.

A csoport első két helyezettje jut ki a londoni olimpiára. A papírforma alapján a magyarok a macedónokkal vívják majd a sorsdöntő találkozót, a két csapat a nyitótalálkozót játssza. Legutóbb Szkopjéban úgy vertük Lazarovékat 29-22-re, hogy a félidőben már 16-6-ra vezettünk.

A fáradtság szerencsére szóba sem jöhet ezen a meccsen, Mocsai kapitány felkészülhet rá, ami mindenképp kedvező. Ahogy az is szerencsés, nem másnap kell a svédekkel összecsapni, hanem a brazilokkal, akik nem könnyű ellenfelek, de talán több kulcsjátékos is pihenhet.

Az utolsó napon, amíg az erőnk még tart, jöhetnek a svédek. Eredetileg a svédekkel játszottuk volna a második meccset, de jogos volt a félelem, hogy két magyar győzelem és körbeverés után a brazilokat magunkkal vihetjük Londonba. Így viszont megeshet, hogy tét nélküli lesz az utolsó meccs, mert már mindkét ország továbbjutott.

Aki elsőként megy tovább, a londoni sorsolásnál kedvezőbb elbírálásban részesül, bár ennek csekély a jelentősége, mert amelyik válogatott nem kerüli el a házigazda briteket, csak kemény csoportba kerülhet.

A göteborgi mellett még két másik kvalifikációs tornát tartanak. Madridban a spanyol, a lengyel, a szerb és az algériai, Zágrábban a horvát, az izlandi, a japán és a chilei gárda vesz részt. A brit, a francia, a dán, a tunéziai, a dél-koreai és az argentin csapat már biztos olimpiai résztvevő.

A göteborgi csoport programja

április 6., péntek 
Magyarország-Macedónia
14:45 ó, Svédország-Brazília 17 ó
április 7., szombat:
Magyarország-Brazília
13:45 ó, Svédország-Macedónia 16 ó
április 8., vasárnap:
Macedónia-Brazília
14:45 ó, Svédország-Magyarország 17 ó

Rovatok