Index Vakbarát Hírportál

A ferencvárosi polgármester is gratulált a KEK-győztes csapatnak

2012. május 14., hétfő 15:08

Nem mindennapi teljesítménynek nevezte Bácskai János ferencvárosi polgármester, hogy az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata vasárnap a dán Viborg ellen megvédte KEK-elsőségét.

"Megérdemlik, hogy ünnepeljék ma őket, hiszen a magyar sport jelenleg óriási átalakuláson megy keresztül és ezen az időnként rögös úton európai szintű sikereket elérni, ráadásul egymás után kétszer, nem mindennapi teljesítmény. Egy a sport tekintetében ilyen nagy múltú kerületben, mint Ferencváros, külön öröm olyan sportteljesítményhez gratulálni, mint a Fradi sikere tudva, hogy míg jó tíz éve sorra nyerték az FTC sportolói az aranyakat, addig az elmúlt években a túlélés volt a feladat. Ferencváros hírnevét a Fradi viszi az országhatáron túlra - Hajrá Fradi, Hajrá Ferencváros!" - áll a fideszes polgármester MTI-hez eljuttatott közleményében.

Bácskai János jelezte, személyesen szeretett volna ott lenni a hétfőn 17 órakor kezdődő népligeti ünneplésnél, ám parlamenti elfoglaltsága miatt nem tud elmenni.

Az FTC vasárnap Viborgban ugyanúgy 31-30-ra nyert, mint a KEK-finálé első, dabasi felvonásán, így kettős győzelemmel őrizte meg a trófeát.

A második számú európai kupában utoljára 1999-ben volt címvédés, akkor a norvég Baekkelagets Oslo tudott ismételni.

Rovatok