Index Vakbarát Hírportál

A kézilabdát is felpörgeti az arab tőke

2012. június 1., péntek 14:42

A L’Equipe francia sportnapilap arról számolt be, hogy katari pénzen Párizsban a világ legjobb kézicsapatát fogják összevásárolni. A kézilabdában hétmillió euróból meg lehet váltani a világot, jelenleg ekkora pluszforrást ad a csapatnak a Qatar Sport Investments.

Luc Abalo kivásárlási ára az Atletico Madridnál egymillió euró, de az arabok már kijelentették, ez nem lehet akadály, és jól halad a szélső leigazolása.

Ami biztos: Bojinovic, Gunnarsson és Halgrimson már aláírt az épülő PSG-hez. Honrubia érkezése is biztosra vehető. A leoni Antonio Garcia még nem jelentette be, de valószínűsítik, hogy ő is odakerül.

Jövőre pedig jöhet a két nagyágyú: Nikola Karabatic valamint Daniel Narcisse. Előbbi a Montpellier átlövője, utóbbi vasárnap nyert BL-t a német Kiellel.

Spanyolországban érezhetően elfogyott a pénz a sportágban, a franciák pedig ugyan a világ legjobb csapatát alkotják, de bajnokaik közül pár éve szinte senki sem játszott az országban. A visszaáramlást Karabatic kezdte, most folytatódhat a sor.

Rovatok