Index Vakbarát Hírportál

Csütörtökön a Kiel jön Veszprémbe

2012. október 17., szerda 11:20

Nehéz ellenfél vár a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában érdekelt két magyar csapatra csütörtökön: az MKB Veszprém a címvédő német THW Kielt fogadja, a Pick Szeged pedig a Dinamo Minszk otthonában szerepel.

A Veszprém és soron következő ellenfele is százszázalékos három forduló után úgy, hogy mindketten nyerni tudtak az előző idényben döntős spanyol Atlético Madrid otthonában. Ennek tükrében a mostani összecsapás nagyban befolyásolja a csoport első helyéért folyó harcot, és ezzel együtt a kedvező kiemelési pozíciót a kieséses szakaszra.

A magyar bajnok számára erőt adhat a vasárnapi madridi drámai diadal, valamint Nagy László szenzációs támadó- és védekező játéka. A Kiellel érkezik majd az elmúlt hat szezont Veszprémben töltő és a helyi közönség szimpátiáját élvező szerb átlövő, Marko Vujin is.

A Szeged vasárnap bő egy félidőn át tudta tartani a BL-negyedik német Füchse Berlint, most pedig a roppant kellemetlen stílusban játszó Dinamo Minszkhez látogat. A fehérorosz klub otthon döntetlent ért el azzal a Zagrebbel, amely a nyitókörben legyőzte a Szegedet, az előző fordulóban pedig csupán minimális különbségű vereséget szenvedett Barcelonában. A forduló után egy hónap szünet következik a legrangosabb férfi kupában.

A magyar érdekeltségű BL-csoportok programja

4. forduló:

B csoport:

Sävehof (svéd)-Atlético Madrid (spanyol), szerda 19 ó

MKB VESZPRÉM-THW Kiel (német), csütörtök 19 ó

Constanta (román)-Celje (szlovén), csütörtök 19 ó

Az állás: 1. THW Kiel 6 pont (110-75), 2. MKB VESZPRÉM 6 (96-75), 3. Atlético Madrid 2 (81-81), 4. Celje 2 (75-85), 5. Sävehof 2 (94-105), 6. Constanta 0

D csoport:

Füchse Berlin (német)-Schaffhausen (svájci), szerda 19 ó

Dinamo Minszk (fehérorosz)-PICK SZEGED, csütörtök 17:30 ó

Croatia Zagreb (horvát)-Barcelona (spanyol), szombat 18 ó

Az állás: 1. Barcelona 6 pont, 2. Füchse Berlin 4, 3. Croatia Zagreb 3, 4. PICK SZEGED 2 (79-88), 5. Schaffhausen 2 (80-90), 6. Dinamo Minszk 1

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Rovatok