Index Vakbarát Hírportál

Nagy Lászlóék bedarálták a szlovákokat

2012. november 4., vasárnap 18:44

A lettek elleni idegenbeli győzelem után Szlovákia ellen lépett pályára a magyar válogatott a férfi kézilabda Eb-selejtezőn. A szlovákok negyven percig tartották magukat, Nagy László góljai és Mikler védései döntöttek.

A mérkőzés elején a magyar csapat szerezte meg a vezetést, majd emberelőnyös helyzetét nem tudta kihasználni, sőt, a szlovákok egyenlítettek, és meg is fordították a meccset. Nagy László ugyan egyenlített, de ismét előnyben voltak a hazaiak, ráadásul Illyést két percre kiküldték.

A mérkőzés első tíz percében több ziccerét is elkapkodta a magyar csapat, kétgólos is volt a szlovákok előnye, de Nagy László távoli góljaival tartották a lépést a mieink. A hazaiaktól a félidő felénél már négy gólnál járó Rabek és a kapus Stochl is remek formában játszott.

Mocsai Lajos a 17. percben, 9-7-es szlovák vezetésnél kért időt. Az időkérés után második büntetőjét is elhibázta a magyar válogatott, Stochl ezt is hárította, majd háromgólosra nőtt a különbség, tőlünk Putics bombagóllal válaszolt.

A 20. percben Schuchot küldték ki két percre, de Nagy László két gólt is dobott egymás után (10-10), emberhátrányban sikerült egyenlíteni. A magyar kapuba Mikler érkezett, aki kétszer is védett, a szlovákok a 25. percben kértek időt. Hetest dobhattak a hazaiak és a mieink is, a vezetést végül a 29. percben szerezte meg a magyar csapat, Császár bombázott a kapuba (13-12). Mikler bravúrral védte az újabb szlovák hetest, így előnnyel mehetett szünetre a válogatott.

Szlovák egyenlítéssel indult a második félidő, majd fej-fej mellett haladt a két csapat, de a védekezésünk jóval szervezettebb volt, mint a mérkőzés elején. A 36. percben jött a fordulópont. Hetest dobhatott, és emberelőnybe került a magyar válogatott, Iváncsik ezt is bevágta, aztán Nagy László háromgólosra növelte az előnyünket.

A 40. percben Iváncsik góljával már 19-15 volt az állás javunkra, a szlovák kapitány időt kért. Az időkérés után leindulásból Nagy László növelte ötgólosra a különbséget. A folytatásban a szlovákok feljöttek három gólra, ráadásul a 47. percben Illyés harmadik kiállítását kapta, így kiesett. Hosszú idő után végül Mocsai talált be (21-18), ezután beállt a csapatok között a 3-4 gólos különbség.

Az 56. percben emberelőnybe került a magyar csapat, ez pedig eldöntötte a mérkőzést. A végén még Harsányi, Zubai és Vadkerti is betalált, válogatottunk 28-24-re hozta az újabb idegenbeli meccset, és második Eb-selejtezőjét is megnyerte, ezzel vezeti csoportját.

Férfi Eb-selejtező, 4. csoport, 2. forduló:
Szlovákia-Magyarország 24-28 (12-13)
gól: Rábek 5, Stranovsky 4, Vadkerti G. 4, Polakovic 3, Antl 2, Hruscak 2, Guzy 1, Voltentic 1, Urban 1, Kopco 1, illetve Nagy L. 8, Császár 5, Iváncsik G. 5, Zubai 3, Harsányi 3, Putics 2, Mocsai T. 1, Vadkerti A. 1

Rovatok