Index Vakbarát Hírportál

Így cselezhetjük ki a norvégokat

2012. december 13., csütörtök 12:23

Végignéztük a lehetőségeket, mi várhat ránk a női kézilabda Európa-bajnokságon, amikor is a középdöntő utolsó körét rendezik. Íme, az elődöntő variációi.

Magyarország-Norvégia - 60 százalék esély

A kézilabda-Európa-bajnokság II-es középdöntőcsoportjának két továbbjutója Magyarország és Montenegró. Nagy meglepetésre nem lehet számítani, de versengés alakulhat ki, hogy kivel játssza a két csapat az elődöntőt. Ha Montenegró a negyed ötkor kezdődő meccsén legyőzi a spanyolokat, akkor már nem is kell számolgatni. Magyarország ugyanis bármennyivel is veri az oroszokat, nem kerülhet Montenegró elé, mert pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények számítanak, ami Montenegrónak kedvez. Vasárnap két góllal legyőzték a Görbiczet nélkülöző magyarokat.

Ha döntetlen a magyar-orosz, akkor Montenegró veresége kell nekünk. Akkor is maradunk a csoport második helyén, ha kikapunk az oroszoktól.

Montenegró a londoni olimpián a norvégoktól a döntőben szenvedett vereséget, fűti őket a revansvágy, de azért valószínűleg nem pihentetik sztárjaikat, mint a németek ellen tették. Bár vannak olyan vélemények, hogy a számlát minél gyorsabban le kell rendezni. Ha így lesz, és mindenáron Lökéékkel akarnak összecsapni az elődöntőben, akkor jöhet majd az alábbi három párosítás.

A magyar-norvég 2009-ben és 2010-ben húsz-, illetve huszonegygólos különbséget hozott. Ha Böhn készül is valamilyen meglepetéssel, nem mi vagyunk az esélyesek.

Magyarország-Franciaország - 5 százalék esély

Ha a mieink a csoport első helyére futnak be, vagyis Montenegró nem nyer, de mi verjük az oroszokat, akkor jöhetnek a franciák, akiket két éve legyőztünk. Ehhez még az is kell, hogy a franciák megverjék a hazai pályán egyre jobban belelkesülő, a győri Lekic vezette szerbeket. De még ez sem elég. Dánia sem nyerhet Norvégia ellen, amely már biztosan csoportelső. A skandináv együttműködésre már láttunk példákat, igaz, a norvégok a dánokat biztosan kiírhatják, ha a döntőben nem akarnak velük játszani. Ez a meccs amúgy később van, mint a szerb-francia, ahol, ha a szerbek nyernek, abszolút semmi tétje nem lesz. (I-es középdöntő csoport)

sorrend válogatott lejátszott meccs
gólarány pontszám
1. Norvégia 4 107-89 8
2. Szerbia 4 106-101 5
3. Dánia 4 113-113 4
4. Franciaország 4 94-97 4
5. Svédország 4 92-101 3
6. Csehország 4 95-106 0

Magyarország-Szerbia - 15 százalák esély

Ha a szerbek pontot szereznek a franciáktól, biztosan továbbjutnak. Az előző tétel azonban ezúttal is igaz, csak akkor játszhatunk velük, ha Montenegró nem veri Spanyolországot, mi ellenben megverjük az oroszokat.

Magyarország-Dánia - 20 százalék esély

A dánok győzelmi kényszerben vannak, ha a norvégokat legyőzik, és a franciák is verik a szerbeket, akkor juthatnak tovább.

A program

Középdöntő, 3. forduló:

I. csoport (Belgrád):
Norvégia-Dánia 16.10
Szerbia-Franciaország 18.10
Csehország-Svédország  20.10
II. csoport (Újvidék):
Montenegró-Spanyolország 16.15
Románia-Németország 18.15
MAGYARORSZÁG-Oroszország 20.15

Rovatok