Index Vakbarát Hírportál

Mikler: Félidőnként szoktak ennyit dobni

2013. április 5., péntek 10:48

Horvátország férfi kézilabda-válogatottja a legutóbbi három világversenyt dobogón zárta, az olimpián a világ- valamint az Európa-bajnokságon is bronzérmes volt, ami csak emeli a magyarok csütörtöki sikerének értékét.

A 20-18-as eredményből kiderül, milyen hatékonyan kapcsolta ki a magyar fal az ellenfél átlövőit, és ezúttal lerohanásokból sem jöttek a gólok, mint a vb-meccsen, Mikler pedig három büntetőt is hárított.

A kapus volt tehát az egyik hőse a csapatnak, aki a meccs után azt mondta a hatharom.com-nak, világszám ennyi gólon tartani a riválist. A horvátok a legutóbbi három világversenyen legkevesebb 22 gólt mindig dobtak.

„Félidőnként szoktak annyit dobni, mint nekünk az egész meccsen” – nyugtázta a minden második lövést hárító Mikler, aki köszönetet mondott a közönségnek is, a lelkes drukkerek átsegítették ugyanis a holtpontokon a csapatot.

„Keményen védekeztünk, de nem brutálisan, a cserék is hozzátették a magukét, de ez a mai játékban teljesen normális. Picivel kevesebbet hibáztunk, ez döntött. A horvátok is eldönthették volna hamarabb, mi is, ha a két-három ziccerünknél jobban figyelünk. Akkor nem lett volna ilyen izgi a vége. Nyugodt fejjel kell készülnünk, mert a győzelem után a szívünk biztosan nyugodt lehet” – ezek már Nagy Kornél szavai voltak, aki az utolsó öt magyar gólból négyet vállalt, miközben még a technikai repertoárját is megmutatta.

Szlavko Goluzsa, a horvátok kapitánya goromba magyar csapatról beszélt, de nem erre fogta a vereséget. „Nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk” – summázta.

Rovatok