Index Vakbarát Hírportál

Decemberben térhet vissza Karl Erik Böhn

2013. május 14., kedd 12:13

Jót tett a magyar kézilabdának, hogy külföldi edzők érkeztek, mondta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

„Az edzőimportban nem szabad átesni a ló túlsó oldalára, vegyesen kell alkalmazni külföldi trénereket és magyar szakembereket, mert utóbbiakból is vannak kiválóak, sokan az utánpótlásban dolgoznak. A külföldi edzők újat, eltérő szemléletet hoztak a magyar kézilabdába: gyorsabb játékot láthatunk, jól használják ki a játékoskeretet, mernek váratlant húzni. Ha megnézzük a Győrt a női BL-döntőben, Ambros Martín mindenkit játszatott a csapatból, nem egy-két emberre tette a terheket.”

A női válogatott a decemberi világbajnokságig nem játszik tétmeccset, addig Siti Beáta vezeti a felkészülést, ugyanakkor Karl Erik Böhnnel kapcsolatban jó hír, hogy „nem találtak daganatos sejteket a vérében, a kemoterápia jól sikerült, még a gyengeségből kell felépülnie” - mondta el Vetési.

A férfi junior válogatott elindul majd az NB I.-ben, a balatonboglári akadémia pályáját használják majd, ahol kétezres befogadóképességű csarnok készül. Ezt az akadémiát egyébként Mocsai Lajos, a férfi válogatott szövetségi kapitánya vezeti majd.

Az MKB Veszprém–Kiel-párharcról készített jelentésre még nem érkezett válasz az EHF-től: „Főleg a második, itthoni mérkőzésen volt rengeteg játékvezetői hiba, erről készítettünk jelentést a nemzetközi szövetségnek, mely szerint 53 jó ítélettel szemben 43 téves volt a mérkőzésen, amelyből 28 sújtotta a Veszprémet. Várjuk az európai szövetség válaszát, ez egy hivatalos jelzés, de nem fellebbezés, olyat nem tehetünk.”

Rovatok