Index Vakbarát Hírportál

A csontsovány Böhn lerajzolta a temetését

2013. június 23., vasárnap 09:14

Karl-Erik Böhnt, a magyar női kézilabda-válogatott kapitányát leukémiával kezelik. A 48 éves norvég edző ma már jól van, úgy tűnik, legyőzte a betegséget, de sokáig közel volt a halálhoz. Négy hónapnyi kórház, három hét mesterséges kóma, négy kemoterápiás kezelés után két hétre hazaengedték, de július 2-án csontvelő-transzplantáció vár rá.

A Blikk a Verdens Gang cikkét idézi, mely szerint Böhn februárban már a temetését tervezgette, lerajzolta a koporsóját, mellette a hat legjobb barátja nevével, akiknek vinniük kellett volna.

„Csodálatos, hogy itthon lehetek, de volt, amikor nagyon távol voltam ettől az érzéstől. Már azt tervezgettem, hogy a temetésemen a barátaim közül kik vigyék a koporsómat. Sosem féltem a haláltól, megtanultam az apámtól, ez az élet része. Vannak, akik rákban vagy más súlyos betegség miatt hunynak el, de olyanok is, akik egészen idős korukban. Nem aggódom amiatt, mi lesz velem."

„Már elkészültem a gyászbeszéddel, de szerencsére most írhatok helyette egy ünnepi köszöntőt – ismerte el Böhn egyik legjobb barátja. – A leukémia elleni küzdelem még nem ért véget, de már sokkal derűsebb a helyzet. Fantasztikus, hogy Karl Erik idáig eljutott."

Rovatok