Index Vakbarát Hírportál

Tudtuk, hogy ki fogunk kapni a vb-n

2013. december 12., csütörtök 21:53

Románia a 47. percben vezetett először a magyar női kézilabda-válogatott ellen, a végén négy góllal nyert a világbajnokság egyik legfontosabb csoportmeccsén.

Beállóból a negyedik percben lőttünk gólt először és utoljára - a jobb szélről egyáltalán nem -, míg a rivális a második félidőben beállóból számtalan hetest harcolt ki, és a védelmünk képtelen volt felvenni keménységben és sebességben vele a harcot.

„A csatát elveszítettük, a háborút nem, a németek ellen próbálunk javítani. Nem volt bennünk dinamika, nem csak a meccs végén, az elején sem éreztem, hogy dübörögnénk támadásban. Lőttünk gólokat, Zácsik ki volt éhezve a játékra, de akkor is tartottam tőle, hogy könnyen gödörbe kerülhetünk."

„A védekezést ugyanakkor sokáig nagyon jól megoldottuk. Egy ilyen erős védelemmel szemben nagyobb türelemmel, hosszabban kellett volna járatni a labdát támadásban, de ehhez nem volt meg bennünk az erő. 17 góllal nem lehet meccset nyerni, a legfontosabb, hogy a keresztbejátszásra, a meccsek meccsére, a hatodik meccsünkre összeálljon a csapatunk, rátaláljunk a dinamikára” – értékelt Hajdu János szövetségi kapitány.

Hozzátette, az ötvenedik perc táján már nem mert kockáztatni, ezért nem hozta be a balkezes Rédei-Soóst, és hitt abban, hogy a pályán lévők közül valaki elkapja a fonalat.

Lehet, hogy ha Görbicz hetese bemegy háromgólos vezetésnél, az egész másként alakul, mert emberelőnyben voltunk, és a legjobb periódusunkban sem tudtunk néggyel ellépni.

„Tudtuk, hogy nem fogjuk az összes meccset megnyerni, ki fogunk kapni, és az is lehet, hogy még egyszer veszíteni fogunk, de tragédia akkor van, ha a tizenhat között veszítünk, mert akkor nincs javítási lehetőség” – összegzett Hajdu, aki beugróként pótolta a norvég Karl-Erik Böhnt. (A magyar közönség nem feledkezett meg róla, egy „Visszavárunk" transzparenst is felfedeztünk a lelátón.)

A kapuban az elején sok lövést hárító, ezzel tartást adó Kiss Éva sajnálta, hogy ilyen közönség előtt nem tudtak nyerni. Kiss egyébként hétszer védett, a hajrára belelendülő Ungureanu tizenegyszer, mindketten 27 lövést kaptak.

Rovatok