Index Vakbarát Hírportál

A belgrádi magyar nagykövet fogadta a válogatottat

2013. december 19., csütörtök 12:07

Más sportágak képviselői is megirigyelhetnék azt, hogy a magyar női kézilabda-válogatott világbajnoki negyeddöntős volt - véli Nikowitz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete, aki csütörtökön fogadta a csapatot a szerb fővárosban - tudósított az MTI.

Nikowitz kiemelte, hogy csodálatosan játszott a válogatott, és nem kell szégyellni semmit azt követően sem, hogy a brazilok ellen nem tudott bekerülni az elődöntőbe. A játékosok egy válogatott mezt adtak ajándékba a nagykövetnek, akitől pedig névre szóló karácsonyfadísz-angyalkákat kaptak.

Hajdu János szövetségi kapitány - akinek megbízatása a vb-vel lejárt - elmondta, hogy egy év múlva sem lesz higgadt, ha a kétszeri hosszabbításban elveszített negyeddöntőre gondol vissza. Azt is hozzátette, hogy nem rossz teljesítmény a norvégokkal, a franciákkal és a németekkel együtt lenni az 5-8. helyen, annak tükrében, hogy a torna előtt kevés mérkőzésen tudtak csak készülni.

Görbicz Anita elmondta, hogy eléggé el van keseredve a csapat, mert szerettek volna az első négybe kerülni. 

Nem szabad feladni, nem szabad elkeseredni, menni kell tovább, dolgozni kell tovább. Jövőre otthon lesz az Európa-bajnokság, fel kell készülni. Most egy kicsit szomorúak vagyunk, mert tényleg a négybe való a magyar válogatott, egyre jobb formát mutattunk, szerdán tényleg csak a nüanszokon múlott

 - vélekedett a győr játékosa.

A magyar csapat a nyolcadik helyet szerezte meg a szerbiai világbajnokságon.

Rovatok