Index Vakbarát Hírportál

Hajdu: Harcoltunk az utolsó leheletünkig

2013. december 19., csütörtök 10:39

Hajdu János megbízott szövetségi kapitány büszkén áll fel a magyar női kézilabda-válogatott kispadjáról, miután megbízatása lejárt azzal, hogy csapata a szerbiai világbajnokság szerdai negyeddöntőjében kikapott a braziloktól.

"Azzal a céllal jöttünk, hogy bejussunk a nyolc közé, ez sikerült. Igaz, úgy éreztük, hogy akár a dobogóra is állhatunk, de látni kell, hogy sajnos a végére elfogytunk fejben" - mondta az MTI-nek Hajdu, aki a leukémiával kezelt Karl Erik Böhnt helyett irányította a csapatot a szerbiai tornán.

A norvég szakemberrel tavaly ugyanitt Európa-bajnoki harmadik volt a válogatott, most viszont lemaradt a dobogóról a csapat. A csehek, a tunéziaiak és az ausztrálok elleni győzelem után jött a románok és a németek elleni vereség, majd a kieséses szakaszban az olimpiai és vb-harmadik spanyolok elleni győzelem. A negyeddöntőben a komolyabb játékerőt képviselő brazilok következtek, akik végül kétszeri hosszabbítás után mentek tovább 33-31-es végeredmény után.

Harcoltunk az utolsó leheletünkig, de fejben nem voltunk jók, nem tudtunk megfelelően koncentrálni, és támadni az ellenfél kapuját. Így nem lehet nyerni. Amíg a brazilok hat, addig mi egyetlen gólt lőttünk indításból, és egy szoros meccsen ez döntőnek bizonyult

- mondta Hajdu hozzátéve, hogy mindkét csapat sokat hibázott, de csapata egy kicsit többet, és néhány esetben a szerb játékvezetők is hoztak megkérdőjelezhető ítéleteket. A kapitány kitért rá, hogy a remények szerint Böhn hamarosan visszatérhet, és folytathatja.

Én nem akartam belenyúlni a csapatba, néhány fiatal így is lehetőséget kapott, de az érdemi változtatásokat a kapitánynak kell meglépnie. Én itt csak megbízott voltam, és a vb-re kaptam feladatot 15 felkészülési nappal

- tette hozzá Hajdu.

A vb négy elődöntőséből a lengyelek, a szerbek és a brazilok történetük legnagyobb sikere előtt állnak. A korábbi világbajnok dánok fiatal csapatukkal most csak a harmadik helyen végeztek csoportjukban (akárcsak a lengyelek). Ugyanakkor kiestek a címvédő és olimpiai bajnok norvégok, az eddigi menetelő franciák, valamint egy körrel korábban az Európa-bajnok montenegróiak.

A program:

péntek, elődöntő (Belgrád)

Lengyelország-Szerbia 18.00

Brazília-Dánia 20.45

vasárnap, helyosztók (Belgrád)

a 3. helyért 14.30

döntő 17.15

A további sorrend:

5. Norvégia, 6. Franciaország, 7. Németország, 8. MAGYARORSZÁG, 9. Montenegró, 10. Spanyolország, 11. Románia, 12. Koreai Köztársaság, 13. Hollandia, 14. Angola, 15. Csehország, 16. Japán, 17. Tunézia, 18. Kína, 19. Argentína, 20. Kongói DK, 21. Paraguay, 22. Algéria, 23. Dominikai Köztársaság, 24. Ausztrália

Rovatok