Index Vakbarát Hírportál

Lékaitól retteg már egész Izland

2014. január 15., szerda 12:17

A magyar válogatott már megint az utolsó másodpercekig kiélezett meccset játszott Izlanddal, a nyolcvanperces olimpiai negyeddöntő után most a kézilabda-Eb csoportkörében mentettük döntetlenre a meccset

Kedd este jól kezdett a magyar csapat, négy góllal is vezettünk, aztán a második félidőben az izlandiak fordítottak, a hajrában a magyar csapat szaladt az eredmény után. Az utolsó másfél percet emberhátrányból kezdtük, kapus helyett hoztunk be mezőnyjátékost a támadásra. Végül Lékainak talpról sikerült bevágnia a labdát tíz másodperccel a vége előtt, így alakult ki a 27-27-es végeredmény.

Izland - Magyarország (Group B)

Lékai Máténak nagyon megy a legvégén az izlandiak ellen. A londoni olimpia negyeddöntőjében is ő mentette hosszabbításra a mérkőzést, ott öt másodperccel a vége előtt talált be, miután Fazekas bravúrral kivédte az izlandiak hetesét, és egy gyors támadást vezetett a magyar csapat.  

A Celjében kézilabdázó Lékai gólja után kétszeres hosszabbításban dőlt el a negyeddöntő, a magyar válogatott 34-33-ra nyert. Az elődöntőben a svédek már megverték a magyar válogatottat, a negyedik helyen végzett a csapat. 

Izland - Magyarország London 2012

Az izlandiak érthetően csalódottak voltak a kedd esti csoportmérkőzés után, az izlandi Visir kiábrándító eredményről írt, megjegyezték, nem sikerült megbosszulni az olimpia negyeddöntőjében elszenvedett vereséget. A Handball Planet kéziportál szerint a két válogatott a torna egyik legérdekesebb mérkőzését játszotta. 

A magyar válogatott csütörtökön játssza a csoportkör utolsó mérkőzését, Norvégia lesz az ellenfél, egy döntetlen is elég lehet a továbbjutáshoz. A spanyolok és az izlandiak már továbbmentek.

Rovatok