Index Vakbarát Hírportál

Sapkában, kapucniban edzettek a kézisek

2014. január 18., szombat 10:43

Megtartotta első edzését a dániai Európa-bajnokság középdöntője előtt Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A csapat péntek délelőtt utazott Aalborgból Herningbe, ahol a Jyske Bank Boxenben rendeznek majd meccseket. Dánia legnagyobb multifunkcionális csarnokában 28 ezer négyzetméteren 14 ezer néző lehet, a házigazda dánok meccseire várhatóan csordultig meg is telik majd a csarnok.

A tréning hosszú bemelegítéssel kezdődött, majd nyújtással, teremfocival folytatódott. A csarnokban meglehetősen hideg volt, a szövetségi kapitány kérte is a szervezőket, kapcsolják ki a légkondicionálást, ám ezt nem oldották meg. Többen is – köztük a szakvezető – kapucniban, sapkában álldogáltak a hatalmas csarnokban.

„A macedónok rendkívül kemény csapatot alkotnak. Amit nagyon jól csinálnak, az az, hogy óriási lendülettel széthasítják a falat, ráugranak az emberre. Ez játékvezetői szempontból is nagyon fontos, hiszen sokszor belemenéses helyzetből, bejátszásokkal szereznek gólokat” – nyilatkozta az edzés után Mocsai, aki szerint kulcskérdés lehet, hogy a korábbi veszprémi kedvencet, Kiril Lazarovot sikerül-e majd kivenni a játékból.

A szakember hozzátette: a taktikai elemzést egyelőre nem tudták elvégezni, ugyanis a pénteki nap az utazásról szólt, írta az MTI.

„Elképesztően hideg van, így fagyoskodtunk rendesen - mondta a norvégok elleni csoportmérkőzés egyik hőse, Lékai Máté. - Nagyon nagy mérkőzés lesz a macedónok elleni, általában kevésgólos találkozókat játszanak, és azoknak a nagy részét is Lazarov lövi. Ha őt ki tudnánk kapcsolni a játékból, akkor jó esélyeink lehetnek.”

Hasonlóan vélekedett Iváncsik Gergő is, aki éveken át együtt játszott Veszprémben a macedónok sztárjátékosával. „Ő a csapat motorja, ha hatástalanítjuk valamelyest, megtörhetjük a játékukat.”

A magyar válogatott szombaton, 16 órától játszik a macedón válogatottal, két nappal később a házigazda dánokkal, majd újabb két nap múlva az osztrákokkal találkozik.

Rovatok