Index Vakbarát Hírportál

Dán–francia-döntő a kézilabda Eb-n

2014. január 24., péntek 20:39

Dánia Horvátországot, Granciaország Spanyolországot megverve jutott be a kézilabda Európa-bajnokság vasárnapi döntőjébe.

Az olimpiai bajnok francia válogatott jutott be elsőként a dániai kézilabda világbajnokság döntőjébe. A világbajnok spanyolokat 12-14-es félidő után 30-27-re verték.

A meccs legeredményesebb játékosa a spanyol Canellas volt 10 góllal, a franciáknál Abalo 8-at dobott. Dumoulin, a franciák kapusa egészen parádésan, 47 százalékos hatékonysággal védett.

A franciák már 7-2-re és 10-5-re is vezettek, innen kapaszkodott vissza a spanyol válogatott: az első félidő végén zsinórban öt gólt dobtak, megfordítva a meccs állását. A második félidőben végig szoros volt a meccs, az olimpiai bajnokok az 53. percben vették át a vezetést végleg.

Franciaország eddig két Európa-bajnokságot nyert.

Az esti mérkőzésen a házigazda Dánia 29-27-re verte Horvátországot. Az Európa-bajnoki címvédő dánok legeredményesebb játékosa a 8 gólos Magnussen, a vendégeknél Kopljar és Horvat jutott 6-6 gólig.

Az első félidőben szinte végig a horvátok vezettel egy-két góllal, a második félidőben viszont hamar vezetést szerzett Dánia, és utána már ők vezettel egy-két-három góllal. Dánia így Franciaországgal csap össze a vasárnapi döntőben, a horvátok pedig a spanyolokkal mérkőznek a harmadik helyért. Érdekesség, hogy a horvátok a harmadik helyen végeztek a legutóbbi Európa-bajnokságon, világbajnokságon és az olimpián is.

Délután eldőlt, hogy az 5. helyezett Izland lett, miután 28-27-re legyőzte Lengyelországot.

Rovatok