Index Vakbarát Hírportál

Mikler Roland Veszprémben folytatja

2014. április 15., kedd 11:21

A Magyar Kupában a hétvégén ismét győztes MKB-MVM Veszprém kedden bejelentette: a következő szezontól a klubnál folytatja pályafutását a válogatott kapusa, Mikler Roland.

A hároméves szerződést aláíró Mikler a hétvégi kupadöntőben kiválóan védett, jelentős érdeme volt abban, hogy a Szeged az első félidőben vezetni tudott, és hogy 30 perc után 13-13 volt az állás.

A 29 éves kapust, akit korábban német csapatok is környékeztek, nem engedte el a Szeged a hivatalos bemutatásra. (A Pick vasárnap Lisszabonban játszik, és az EHF-kupa négyes döntőjébe szeretne bejutni.)

Mikler türelmet kért mindenkitől, mert betörtek szegedi lakásába, sok mindent elvittek, a rendőrök pedig épp helyszíneltek nála kedd délelőtt. 

A kapus ott volt az olimpiai negyedik csapatban 2012-ben, négy szegedi év után köszön el a csapattól, előtte a Dunaújvárosban védett.

A magyar bajnok a szezon egyik legfontosabb meccsére készül, hiszen Párizsban lép pályára szombaton a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Azon még természetesen Mirko Alilovic és Fazekas Nándor áll a kapuban.

A Veszprém már korábban bejelentette, hogy Lékai Máté és a szlován Gasper Marguc érkezik a csapathoz. Utóbbi Iváncsik Tamást váltja.

Jövőre a 32 éves világbajnok Christian Zeitz is veszprémi lesz, ő balkezes átlövő és a Kielben játszott még ebben a szezonban.

A két hazai nagy klub, a Veszprém és a Szeged között eddig is volt játékosmozgás, Ilyés Ferenc, Nikola Eklemovics, Buday Dániel, Mezei Richárd is megfordult mindkét városban.

Rovatok