Index Vakbarát Hírportál

Még két kézis nagyágyút igazolt a Győr

2014. május 22., csütörtök 12:32

A májusban újra kézilabda Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC már márciusban bejelentette a német Susann Müller és a horvát Vesna Milanovic-Litre érkezését a klubhoz.

Előbbi a balkezes átlövő Katarina Bulatovicot pótolhatja - védekezésben legalább annyira használható, mint a montenegrói Eb-győztes -, utóbbi a francia Raph Tervelt a védekezésben, mert visszavonult.

„A jól sikerült világbajnokság után volt több megkeresésem is, de egyértelmű volt számomra a választás. Büszke vagyok rá, hogy az ETO-ban a világ legjobb játékosaival fogok együtt játszani. Természetesen az én célom is az, hogy BL-t nyerjek, de személyes célom a fejlődés is. Szeretnék a saját posztomon a világ legjobb játékosává válni, és úgy érzem, ehhez mind az itteni közeg, mind Ambros Martín vezetőedző nagy segítségemre lesz” – mondta Müller a csütörtöki bemutatáson, aki lipcseiként 13 gólt lőtt a magyaroknak tavaly decemberben.

Kelecsényi Ernő klubelnök a márciusban nyitva hagyott kérdésekre is válaszolt.

A nyártól csatlakozik a csapathoz a Rostovból érkező orosz Ana Sen és a Randers jelenlegi spanyol játékosa: Macarena Aguilar. 

„Többször hangsúlyoztuk, a lezárult szezonban a csapat munkáját számos kihívás nehezítette meg. Rengeteg sérüléssel kellett megküzdenünk, összesen 341 napot voltak sérültek a játékosaink. Ennek lehetőségével az élsportban sajnos folyamatosan számolni kell. Ezért úgy döntöttünk, hogy 16 fős kerettel vágunk neki a következő szezonnak is” - mondta Kelecsényi.

Sen egy plusz egy éves szerződést kapott, a spanyol irányító egy évre jön.

A klubmenedzser is új lesz, szülése után visszatért korábbi klubjához Pálinger Katalin, és aktív szerepet vállal az irányításban.

„Játékosként is mindig maximalista voltam, ezt a habitust szeretném megtartani, és azon dolgozni, hogy a Győr a világ legjobb klubja maradhasson” – nyilatkozta a korábbi klasszis kapus.

Rovatok