Index Vakbarát Hírportál

Hetesekkel bukta a BL-döntőt a Barcelona

2014. május 31., szombat 20:24

A kézilabda Bajnokok Ligája késő délutáni elődöntője fantasztikus meccset hozott. A Flensburg az első félidőben egy góllal jobb volt a Barcelona ellen (18-17), aztán a katalánok 31-25-re is vezettek tíz perccel a vége előtt, de a végére elfogytak az ötleteik támadásban, kihúzni azonban nem tudták a meccs végéig, mert Glandorf pár másodperccel a vége előtt egyenlített.(32-32)

A hosszabbításban Entrerrios góljaival ismét előnybe került a Barcelona, de a Flensburg iszonyú szívóssággal ezt is ledolgozta, pedig emberhátrányban is voltak a ráadásban.

A BL történetében először hetesek döntöttek kétszer öt perces ráadás után - 36-36 lett -, a Barcelonától Nikola Karabatic hibázott, a németek közül senki sem, így ők lesznek a Veszprémet 29-26-ra legyőző Kiel ellenfelei a vasárnapi döntőben.

A Barcelonában Saric végig védett, Sterbik Árpád egy hetesre állt be, de a lábai között bement a labda a kapuba. 

Az utolsó, mindent eldöntő büntetőt egyébként Wanne dobta, aki tavaly még a svéd másodosztályban játszott, de a szélső lövést nem hibázott az egész meccsen, így lőtt négy gólt.

A meccset a vonal mellől nézte végig Carles Puyol, úgy ugrált, mint a leglelkesebb szurkolók, de a végén csak nézett maga elé, amikor kikapott a csapata. Mintha ő is büntetőt dobott volna.

A Veszprémnek pedig értelemszerűen a Barcelona jön vasárnap negyed négytől a harmadik helyért. A magyaroknak jó hír, hogy egy hosszabbításos meccs többet kivett a katalánokból, mint egy átlagos, emellett kevesebbet is pihenhetnek, mert később játszottak. És nyilván ők döntőzni szerettek volna, nem a harmadik helyért játszani, nem tudni, mekkora motivációt jelent az nekik.

Rovatok