Index Vakbarát Hírportál

Gulyás kihagyhatja a kézilabda vb-selejtezőt

2014. június 10., kedd 09:44

Ujjsérülés miatt kérdéses Gulyás Péter szereplése a szlovénok elleni vasárnapi világbajnoki selejtezőn, de rajta kívül másik három játékos is sérüléssel bajlódik a férfi kézilabda-válogatottban. Szalafai Gábor utólag bekerült a keretbe.

A két csapat vasárnapi, veszprémi találkozója 25-22-es hazai sikert hozott. A csapat két nap pihenőt kapott, és szerdán folytatja a munkát.

A szakvezetés keddi tájékoztatása szerint Gulyás Péter állapota a legsúlyosabb, neki a bal keze egyik ujjában lepattant egy csontdarab, és sérülése kérdésessé teszi vasárnapi, velenjei szereplését.

Zubai Szabolcs lábizomsérüléssel bajlódik, míg Ilyés Ferenc a kezére kapott ütést. Harsányi Gergely térde a mérkőzés elején kiugrott, fájdalmai ellenére tudta folytatni a játékot.

Valamennyi kézilabdázó megkezdi a felkészülést szerdán Veszprémben a visszavágóra, ám Mocsai Lajos szövetségi kapitány meghívta a keretbe Szalafai Gábort, a B.Braun Gyöngyös jobbszélsőjét is.

A magyar férfiválogatott kerete:

kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (Balatonfüred), Tatai Péter (Pick Szeged)

jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB-MVM Veszprém), Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya), Szalafai Gábor (B.Braun Gyöngyös)

jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Balogh Zsolt (Pick Szeged), Nagy László (MKB-MVM Veszprém)

irányítók: Császár Gábor (PSG Handball), Lékai Máté (Celje)

beállók: Bánhidi Bence (Balatonfüred), Schuch Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

balátlövők: Bodó Richárd (Grundfos Tatabánya), Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Putics Barna (VfL Gummersbach), Zdolik Bence (Balatonfüred)

balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB-MVM Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Varsandán Milán (B.Braun Gyöngyös)

Rovatok