Index Vakbarát Hírportál

Elutasították a BL-ről lecsúszó FTC kéziseinek óvását

2014. szeptember 23., kedd 13:12

Formai ok miatt az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elutasította a Ferencváros óvását a lipcsei Bajnokok Ligája-selejtezőn történtek ügyében.

Az európai szövetség Nemzeti Sporthoz eljuttatott közleményében az áll, hogy az EHF nem tudja elfogadni a Ferencváros óvását. Az indoklás a BL-szabályzat XIII. fejezetének 1.1.1-es pontjára hivatkozik, miszerint az óvást az adott Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzést követő egy órán belül írásban kellett volna jelezni az EHF-delegátusnak.

Az EHF szerint mivel a delegátus nem kapott írásos dokumentumot, csak a szándék szóbeli megerősítését, az óvás elfogadhatatlan.

Az EHF közleménye egyetlen szóval sem említi a mérkőzésen történt ellentmondásos eseményeket.

Újra fellebbez a Fradi

"A zsűrielnök azt mondta, egyeztetett az EHF versenybizottságának elnökével, aki azt mondta, nem kell leadni egy órán belül az írásos óvási szándékot. Ezt a delegátus írásba is adta. Elég volt hétfőn 17 óráig eladni, írásban elismerte, hogy átvette az 1000 eurót is. Leadtuk a papírt hétfőn délig, majd ma értesítettek, hogy kellett volna írásos óvás is. Továbbvisszük az ügyet nemzetközi jogászokkal, fellebbezünk az EHF-nél, meg akarjuk védeni az igazunkat. A botránytól függetlenül súlyos kudarcként éljük meg a történteket, de nem kívánunk elhamarkodott döntéseket hozni. Egy tízéves program felénél járunk, de az tény, hogy a tavalyi év nem volt sikeres, és az idei is kérdéses, bár bízunk az EHF bölcs belátásában. Egy korszak lezárult a Ferencváros életében, értékelni fogjuk a helyzetet az elkövetkezendő időszakban, meg kell fogalmaznunk azt a jövőképet, amely mentén haladhatunk majd. Elek Gábor marad a vezetőedző." - mondta Jenei Zsolt Ákos, az FTC elnöke

A botrányos körülmények között véget ért meccs után az FTC – miután vasárnap befizette az 1000 eurós óvási díjat – hétfőn nyújtott be óvást, mert a zöld-fehérek szerint az utolsó lipcsei gól előtt már azelőtt megszólalt a mérkőzés végét jelző duda, hogy a hazai játékos eldobta volna a labdát.

A döntés értelmében a Fradi a KEK-ben folytathatja a nemzetközi kupaszereplését, a sorozat 3. fordulójában a szerb Jagodina lesz az ellenfele.

Rovatok