Index Vakbarát Hírportál

Mikler tökélyre fejlesztette ezt a kapuscselt

2014. október 20., hétfő 11:41

Küzdős meccsen, 24-21-re nyert az MKB-MVM Veszprém Celjében a Bajnokok Ligája negyedik csoportkörében.

A kevés kapott gól előre jelzi, hogy a védelem és Mikler Roland ismét kiválóan teljesített. Két hete Mikleré volt a forduló legnagyszerűbb védése, meglepetés lenne, ha most ez a heteshárítás nem kerülne be a legjobbak közé.

Amikor pontosan négy perc volt hátra, és a Celje 23-21-es hátrányban volt, Zarabec állt oda a büntetőhöz, és ha közelebb tudta volna hozni csapatát, még keményebb és szorosabb lehetett volna a hajrá.

Mikler azonban eljátszotta, hogy a vonalon várja a lövést, majd hirtelen kirontott, és amikor Zarabec ezt észlelte, megpróbálta átejteni őt, de erre is számított a válogatott kapusa, és a léc alól kiütötte a labdát.

Erre lehet mondani, zsinóron mozgatta a szlovént, aki besétált a csapdájába.

Veszprém - Celje

A videón 1:53-nál Mikler bravúrja, előtte szép gólokat nézhet, és még egy különleges ziccervédést a válogatott magyartól. Egyre inkább úgy látszik, hogy jelenleg ő a legjobb formában védő kapus a sorozatban.

A Veszprém a macedón Vardar Szkopje pontvesztésével - döntetlent játszott Montpellier-ben - már egyedül vezeti a csoportját. A BL a válogatott meccsek miatt november végéig szünetel.

Rovatok