Index Vakbarát Hírportál

Az Eb megmutatja, mennyit érünk

2014. december 3., szerda 14:24 | aznap frissítve

Négy nap múlva kezdődik a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda-Európa-bajnokság. Magyar oldalon Győr, Debrecen és Budapest felkészült, a csarnokokban az utolsó simításokat végzik. Horvát oldalon Eszék, Varasd és Zágráb helyszín.

Az Európa-bajnoki győzelemért a teljes keret 50 millió forint prémiumban részesülhet, a 2. hely 30, a 3. hely 25, a 4. hely 20, az 5. hely 15, míg a 6. helyezés 8 millió forintot ér.

„Remélem, a lányok elérik céljaikat, mindannyian minden erőnkkel azon vagyunk, hogy boldogok lehessünk az Európa-bajnokság zárónapján is” – mondta Vetési Iván, a hazai szövetség elnöke. A hatba kerülés a minimális elvárás is, amihez Görbicz Anita és Zácsik Szandra távollétében bravúrok kellenek.

A kapitány, Németh András így nyilatkozott. „Nehéz megítélni az esélyeinket, hiszen sok csapat szeretne odaérni a legjobbak közé, és pontosan csak az első mérkőzések után látjuk majd az egyes válogatottak formáját. Elvégeztük az eltervezett munkát, amit lehet, megtettünk a sikerért. Megvan a saját elképzelésünk, az Európa-bajnokság pedig egy mérleg, amely megmutatja majd, mennyit is érünk. A legfőbb célunk, hogy mind a három magyarországi helyszínen játszhassunk, azaz bejussunk a legjobb hat közé. Csütörtökön utoljára lépünk pályára az Eb előtt, Franciaország ellen. Ami a keretkijelölést illeti, folyamatosan tisztult bennem a kép, mára annyi kérdés maradt, hogy ki lesz a 2 kimaradó kerettag, aki a torna kezdetén nem lesz az Eb rajtjára benevezett 16 fős névsorban. 3-4 játékos közül kell választanom. Egyelőre az oroszok elleni találkozóra fókuszálunk, belőlük készülünk, majd fokozatosan a többi ellenfélre. Minden segítségre szükségünk lesz, ezért nagyon várjuk szurkolóinkat” – értékelt.

Az oroszok után kedden a vb-negyedik lengyelek jönnek, jövő csütörtökön pedig a spanyolok. A középdöntőben várhatóan a norvég, dán, román trió.

Rovatok