Index Vakbarát Hírportál

Nagy esélyt kaptunk a románoktól az Eb-n

2014. december 15., hétfő 18:01

A női kézilabda Európa-bajnokságon a románok 22-20-ra verték a spanyolokat, ezzel kissé összekuszálódtak a szálak, a magyar csapat pedig ezzel nagy esélyt kapott.

A spanyolok teljesen összezuhantak a második félidőben, mert mindössze hat gólt dobtak. A 14-9-re megnyert első félidő után a másodikban meg sem tudták közelíteni azt a szintet, amit az Eb-n eddig láttunk tőlük.

Ha a magyarok legyőzik a dánokat hétfő este, a válogatott a csoportjában már semmiképp sem lehet harmadiknál rosszabb, vagyis mindenképp játszik Budapesten.

Az elődöntő már akkor is biztos, ha a spanyolok nem verik meg a lengyeleket az utolsó fordulóban, ez esetben a norvégok elleni vereség is belefér szerda este.

Ha viszont a dánok nyernek este, akkor még nagyon sok variáció előfordulhat. Az viszont már biztos, hogy a norvégok a lengyelek elleni 26-24-es győzelmükkel ott lesznek az elődöntőben.

A csoport jelenlegi állása: 1. Norvégia 6 pont, 2. Magyarország 4, 3. Spanyolország 4, 4. Dánia 3, 5. Románia 3, 6. Lengyelország 0.

Rovatok