Index Vakbarát Hírportál

Túl korán lépett meg a Győr, időben kapcsolt a Szkopje

2015. április 11., szombat 19:23 | aznap frissítve

Hatgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a Győri Audi ETO-nak a kézilabda-Bajnokok Ligájában a negyeddöntőben a macedón Vardar Szkopje ellen.

Az első félidő 20. percéig a győriek játszottak hatékonyabban, többször volt négy gólos előnye a hazaiaknak. A Vardar azonban a félidőre egygólosra dolgozta le a hátrányát, írja hírlevelében a Győr.

A második félidőben a Vardar fordított, és szinte végig vezetett 2-3 góllal. A meccs végén a győriek visszajöttek, és a győzelmet is megszerezhették volna, de Althaus az utolsó másodpercben a kapunak háttal állva egyenlített. A Szkopje 51-46-os összesítéssel bejutott a budapesti Final Fourba.

A győri vezetőedző, Ambros Martín azt mondta, „nehéz helyzetből indultunk, de valóban bíztunk benne, hogy sikerülhet nemcsak győzni, hanem a hátrányt is ledolgozni. Azt látom, hogy talán az előnyhöz korán jutottunk, és ez időben megkongatta a Vardar vészharangját, tudtak váltani, és visszajönni a mérkőzésbe. A csapatomnak gratulálok, az egész szezonban fantasztikus teljesítményt nyújtottak, hiszen végig küzdöttünk a körülményekkel, ez idén erre volt elég. Sok sikert kívánok a Vardarnak a Final Fourban.

Kari Grimsbö így látta a mai meccset: „Nagyon jó volt a mögöttünk lévő hét, igazi bizakodással indultunk. Sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük, személy szerint magamtól is sokkal többet vártam. Gratulálunk a Szkopjénak!”

Indira Kastratovic nyilatkozata: „Mindenek előtt szeretnénk megköszönni a vendéglátást, mert úgy éreztük magunkat, mintha haza jöttünk volna. A hét során nem arra gondoltunk, hogy meg akarjuk őrizni a hatgólos előnyünket, hanem meg is akartuk nyerni a mérkőzést. Az elképzeléseink nagyrészt sikerültek is, nagyon boldogok vagyunk, igyekszünk a jó formát tovább vinni a FF-ba.”

A Vardartól Jovanka Radicevic nyilatkozott: „Sajnálom, hogy nem a Final Fourban kerültünk össze a Győrrel, és kettőnk közül kellett kikerülnie a bejutónak. Nagyon készültünk a visszavágóra, tudtuk, hogy milyen erős csapathoz jövünk, és hogy a győri atmoszféra félelmetes. A kézilabda azonban ilyen, ezúttal nekünk hozott továbbjutást, igyekszünk helytállni májusban.”

Női kézilabda Bajnokok Ligája Negyeddöntő, Győr, 4900 néző

Győri Audi ETO KC – Vardar Skopje 27-27 (13-12)

Győri Audi ETO KC: Grimsbö, Löke 3, Sen 6, Kovacsics 5, Aguilar 1, Szepesi, Bódi 2. Csere: Knedlikova 1, Korsós 6 (2), Herr, Planéta, Litre 2, Hornyák 1, Csapó. Kétpercesek: 6. Vezetőedző: Ambros Martín.

WHC Vardar SCBT:

Suslina, Radicevic 5, Lazovic 2, Dembele 1, Althaus 3, Penezic 9, Lekic 4. Csere: Gakidova, Nikolic 3, Sokac 1(1), Klikovac, Chernoivanenko, Ikhneva, Khymrova. Kétpercesek: 5. Vezetőedző: Indira Kstratovic.

Rovatok