Index Vakbarát Hírportál

Bombameglepetés a kézi-BL-ben: a Szeged két góllal verte a Kielt

2015. április 12., vasárnap 21:20

Hihetetlen tempóban, remek játékkal indította a mérkőzést a Mol-Pick Szeged a THW Kiel ellen, amit meg is lepett ez a kezdés. 2-2-nél még ugyan egyenlő volt az állás, utána viszont apró különbségre, de el tudott lépni a hazai csapat.

A Szeged magabiztos játéka pedig a 9. perc végére 7-3-as vezetést hozott, amiből újabb kilenc perc elteltével már 12-7-es előny lett. A Kiel a félidő hajrájára összekapta magát, pár kisebb szegedi hibát kihasználva pedig megkezdték a felzárkózást. Hogy ne legyen túlzottan szoros, arról Ilyés Ferenc, Balogh Zsolt és Dean Bombac gondoskodtak, ráadásul úgy, hogy Vadkerti Attila kiállítása miatt egy emberhátrányt is túl kellett élniük. A végére aztán a Szeged került emberelőnybe, de ezzel csak a 17-15-ös állást tudták megtartani.

A második félidőt ugyanolyan jó játékkal kezdte Juan Carlos Pastor csapata, mint az elsőt, el is tudtak húzni kicsit megint, hiszen öt percnyi játék után 21-17-re vezettek. A Kielnek ahogy egyre sürgősebbé vált, úgy növelte a tempót, a szegedi védelem viszont kitartott - nem utolsósorban a szünetben a José Manuel Sierra helyére beálló lengyel kapus, Piotr Wyszomirski védéseinek köszönhetően.

Az utolsó negyed órára viszont láthatóan fogyott a hazaiak ereje, a nyitott védekezésről vissza is váltottak hatosfalra, hogy pihenhessenek kicsit, de a német rohamokat így sem bírták: a 41. percben még háromgólos előny 10 perc alatt elfogyott és 2-2 után 26-26-nál először volt újra egyenlő a mérkőzésen.

Aztán a Kiel meg is fordította a meccset, az 55. percben 28-27-nél először vezettek, de a Szegedet nem törte meg a hajrá előtti fordítás. Ráadásul két időkérés miatt rövid idő alatt kétszer egy percet pihenhettek is a játékosok, és a legfontosabb percek előtt fejben is rendeződni tudtak.

A végén sorban Ancsin, García Parrondo, majd Källman góljaival 30-28 lett: inne Jícha még szépíteni tudott, de Bombac a hatodik góljával végleg eldöntötte a meccset. A győzelem biztos volt, de az utolsó másodpercekben az elrontott német szabaddobás miatt a kétgólos előny is maradt, amivel a tavalyi BL-második először kapott ki Magyarországon Veszprémen kívül.

Bombac mellett a négygólos Jonas Källman emelhető még ki a fantasztikus teljesítményt nyújtó Szegedből, hiszen a svéd játékos 12 nappal vakbélműtétje után vállalta a játékot, és a hajrában elszenvedett sérüléséig szinte végig pályán is volt.

A mérkőzés után Bombac a csapat nagy lehetőségéről beszélt, mindenképpen a továbbjutás, de akár a győzelem lesz a céljuk a visszavágón. Azt is elmondta, hogy mostanra álltak össze igazi csapattá, amiben mindenki képes szívvel küzdeni egymásért, és ez meg is látszott a játékukon.

A Veszprém a saját negyeddöntőjén 24-24-es döntetlennel kezdett a PSG ellen idegenben. A visszavágókra egy hét múlva, vasárnap kerül sor.

    Férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

MOL-Pick Szeged - THW Kiel (német) 31-29 (17-15)

a hazai gólszerzők: Bombac 6, Balogh 5, Prodanovic 4, Robledo 4, Källman 4, Zubai 2, Ancsin 2, Ilyés 2, Parrondo 2

Rovatok