Index Vakbarát Hírportál

Nagy kár a hibákért, érzékeny pontvesztés

2015. szeptember 19., szombat 17:43

 

Az MVM-Veszprém férfi kézilabda csapata szombaton elkezdte az idei Bajnokok Ligáját. A lengyel Wisla Plock volt az ellenfél, amelyikkel két éve a nyolcaddöntőben már összefutott, és idegenben egy góllal kikapott.

Azóta jelentősen átalakult a hazai csapat, a magyarnál is voltak változások, a Kielből megszerzett izlandi Palmarsson például most mutatkozott be a sorozatban.

A magyar bajnok könnyen ellépett az elején riválisától, mert Alilovic jól védett, Ilics jól dobta a heteseket, Nilsson pedig beállóból tarthatatlan volt. 8-8-nál utolérte a Plock a mieinket, de sikerült a ritmusváltás, és a félidőre már 13-11 lett az állás. Lékai és Palmarsson is belőtte első góljait, míg Marguc büntetőből volt pontos.

A második félidőben megint gyorsan magabiztos előnybe került a Veszprém, és egészen a hajráig úgy látszott, semmi sem veszélyezteti a győzelmét. 26-22 is volt a magyaroknak.

Még az utolsó percben is 27-25 állt az eredményjelzőn - az időkérés után Ilics fejezett be egy támadást -, hogy aztán egy pontos lengyel hetes (Rocha) és Ilics belemenése után a lengyelek az utolsó támadásukat, hat másodperccel a vége előtt is góllal fejezzék be, Zsitnyikov ugyanis nem hibázott. (27-27)

Az új lebonyolítási rendszerben különösen fontos minden pont, hiszen a csoportelsőnek nem kell meccset játszani a legjobb nyolc közé jutásért, hanem automatikusan ott a helye.

A Veszprémnek most nem sikerült győzelemmel indulnia, rég volt ilyen.

Rovatok