Index Vakbarát Hírportál

58 gólból 10-et lőtt magyar a kézi BL-ben

2015. szeptember 21., hétfő 20:22

Lement az első kör a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a két magyar-lengyel párharcból jól jöttünk ki, még úgy is, hogy nagyon közel álltunk ahhoz, hogy maximális sikerrel fejezzük be.

40 másodperccel a vége előtt még két góllal vezetett a magyar bajnok, de a Plock végül egyenlített. Mint később kiderült, Carlos Ortega állásába került ez a megingás.

A Pick Szeged remek játékkal, szélső nélkül is felülmúlta a tavalyi bronzérmes Kielcét, amelyiknek a védekezése nagyon nem volt rendben. A Kielce így is támadhatott a döntetlenért, a hajrát egyértelműen jobban bírták, de végül Bielecki bombáját blokkolta a védőfal.

A Szeged szlovén irányítója, Dean Bombac 11 gólt lőtt, ami fantasztikus teljesítmény, nem lesz könnyű sokáig a városban tartani, ha így folytatja. Nem véletlenül lett ő a hét válogatottjának az irányítója.

A 7 legjobb játékos

Ha a válogatottra átfordítjuk ezt a dolgot, jól látszik, miért ők voltak a vb-n, és nem mi, ezen a kulcsposzton is előttünk vannak.

A válogatottnál maradva érdemes kiemelni: a Szeged 31 góljából hatot lőttek magyarok, míg a Veszprém 27 találatából mindössze négyet.

Név szerint sem nehéz áttekinteni:

Mikler csak csere volt a kapuban, az ő bravúrjai sem árnyalják a képet, hogy legalább azon a poszton magyar játékos nyújtott kiemelkedőt.

Egy fordulóból nyilván nem szabad következtetést levonni, de remélhetőleg a trend nem marad. Kivált, mert a kéziválogatott januárban az olimpiáért játszik a lengyelországi Európa-bajnokságon.

Alilovicé (Veszprém) volt egyébként a forduló második legnagyobb védése.

Az 5 legnagyobb védés

Míg a svéd beálló Nilssoné (Veszprém) volt a forduló második legszebb gólja. Chema passza után hihetetlen mozdulattal húzta a kapuba a labdát, de a Flensburg akciója megérdemelten vitte el a koronát.

Az 5 legszebb gól

Már most látszik, hogy az új lebonyolítás kőkemény csatákat hoz. Az is szembetűnő, hogy a Barcelona mintha nem lenne azon a szinten, amin tavaly. 22-21-re verte a katalánokat a Löwen, Karabatic kiesése éérezhető, Jicha messze nem átütő.

A PSG ugyan jól erősített, még idő kell, amíg ez a csapat összeszokik. Karabatic és Hansen a világ két legjobbja a bal átlövő posztján, ettől még a Flensburg simán megverte őket (39-32).

A német csapatot tavaly sok sérülés kínozta, ezért esélyük sem volt, hogy megvédjék 2014-ben megszerzett első helyüket a BL-ben, de már most látszik, ez a csapat sokkal komolyabb lesz idén. A Veszprémnek minden erejét össze kell szednie szombaton, ha le akarják győzni.

A Kiel sem tűnik olyan masszívnak, mint az elmúlt években, ezért is mondhatják Veszprémben, most kellene kihasználni a többiek gyengeségét. Palmarsson beépítése elkezdődött, vele lényegesen erősödött a keret.

A Szeged erősebbnek tűnik a tavalyinál, elsősorban a brazil Petrus, a bal átlövő jelentheti a különbséget. 

Jó hír ugyanakkor, hogy a magyar útlevéllel is rendelkező iráni átlövő Imam Dzsamali ötöt vágott a svéd Kristianstad színeiben, a dán Koldingot verték. (33-26)

Rovatok