Index Vakbarát Hírportál

Ott volt elsöprő a Győr, ahol szenvedni szoktak

2015. október 17., szombat 21:56

A 2013-ban és 2014-ben Bajnokok Ligája-győztes Győr az idei sorozat első körében a macedón Vardar Szkopje vendége volt, amelyik az áprilisi negyeddöntőben megfosztotta attól, hogy zsinórban harmadszor is megnyerje a trófeát.

A Győr igen jól erősített a nyáron: Tomori, a holland Groot és a norvég Sulland belső hármas akkor érkezett, az első támadásnál ők voltak a pályán. Mindhárman elég hatékonyan és pontosan lőttek.

Emellett a brazil átlövő, Amorim visszatért a sérülése után, a védekezésben már végig bevethető volt, de támadásban is egyre több lehetőséghez jutott. Görbicz Anita is ott volt a csapat kispadján, de még nem állt be, melegítőben nézte végig. Perceket kaphatott volna, de biztonságosabb volt, hogy nem ért labdához.

A magyar irányítónak olyan jó neve van, hogy az előzetes kiírás szerint a kezdőbe jelölték a macedónok, holott még a sebessége nincs meg, hiszen júniusban lett meg a gyereke. A magyar bajnokikon lendül folyamatosan játékba.

A Vardar csak percekig tudta a lépést tartani a magyar bajnokkal, 3-3 után folyamatosan nőtt a különbség a két csapat között, a félidőre 13-10 volt.

A folytatásban egyre inkább elkedvetlenedett a Vardar, a dán Jan Pytlick sem tudott semmit sem kitalálni, így csak a hazaiak vergődését láthattuk.

26-18 volt az 52. percben, akkor már sejteni lehetett, az utolsó percekre kiengedhet a Győr. A 27-22-es magabiztos győzelem nem is feltétlenül adja vissza, mekkora különbség volt a két csapat közt.

A meccsből annyi következtetést érdemes levonni, ezt a Győrt igen nehéz lesz megállítani idén. Löke beállóból tarthatatlan volt, Kovacsics is aktív volt mindegyik posztján, Grimsbö kapus helyére - az egyik lövés elvitte az ujját - bekerülő Kiss Éva fontos bravúrokat mutatott be.

Az osztrák Hypo és a dán Midtjylland van még a csoportban.

A Ferencváros vasárnap kezdi meg a sorozatot.

Rovatok