Index Vakbarát Hírportál

Nézni is fájdalmas a kézis horrorsérülését

2015. október 21., szerda 11:22

A norvégi női kézilabda-bajnokság legutóbbi fordulójában brutális sérülést szerzett Moa Högdahl. A Byasen Trondheim játékosa egy felugrás után rosszul érkezett a parkettára, bokája természetellenesen kicsavarodott és el is tört.

A Trondheim a Nordstrand ellen játszott, Högdahl a tizedik percben sérült meg, amikor egy védő előtt talajt fogott. A bírók passzív játékot jelezték, azért lőtt felugrásból kapura.

Moa Högdal súlyos sérülése

Óriási fájdalmai voltak, ölben vitték le a pályáról, majd kórházba szállították, ahol meg is műtötték. A Vg.no-nak elmondta, hogy először azt hitte, hogy szalagszakadás, de a fájdalmak miatt tudatosult benne, hogy a csontja is eltört.

„A műtét előtt akkora fájdalmaim voltak, hogy nem tudtam rendesen lélegezni. Valószínűleg egy kisebb pánikrohamom volt, egészen addig, míg nem kaptam egy adag morfiumot" – mondta Högdahl, akinek csavarokat és platinalemezt is tettek a bokájába.

Várhatóan négy-hat hónapot kell kihagynia, így a junior kézilabda-világbajnokságon sem játszhat az egyik legnagyobb norvég tehetség.

Rovatok