Index Vakbarát Hírportál

A világ egyik legjobb kézisét szerződtette a Győr

2015. december 3., csütörtök 14:10 | aznap frissítve

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata három évre szerződtette a norvég válogatott Nora Mörköt, aki jövő nyáron csatlakozik az együtteshez.

A 24 éves, kétszeres Európa-bajnok kézilabdázó „ jelenleg a legszűkebb világelit tagja a női kézilabdában, ezért nagy fegyverténynek tekintjük a szerződtetését" - nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

Mörk 2011-ben súlyos térdsérülést szenvedett, s két évet ki kellett hagynia, ennek ellenére visszaküzdötte magát a legjobbak közé. Nora Mörk elmondta, a győri klub céljai, a csapatnál végzett munka és a közösség is szimpatikus a számára, s az együttes szurkolótábora által varázsolt hangulat mindig megfogta őt, amikor mostani csapatával, a Larvikkal Győrben járt.

„Ahogy a győri klubot megismertem az utóbbi években, a munka, a célok, a közösség igazán nekem való, úgy gondolom, nagyon jól fogom ott érezni magam. (...) Természetesen az ETO-ban játszó norvég csapattársaimmal is beszélgettem, közülük Heidi Löke áll hozzám legközelebb. Ő az egyik oka, hogy végül a Győr ajánlatát fogadtam el" - mondta.

Rovatok