Index Vakbarát Hírportál

Nem szabad Németh Andrásnál megállni

2015. december 15., kedd 09:35

„Németh András sportszerű ember, egy szövetségi kapitánynak ilyen helyzetben pedig csak egy sportszerű lehetősége van, az, ha lemond” – mondta Kocsis Máté a Nemzeti Sportnak.

Kocsis Máté polgármester jelenleg a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. A kéziválogatott hétfőn siralmas vereséget szenvedett Lengyelországtól, és nagyon kevés esélye maradt, hogy jövőre kint lehessen az olimpián.

Nem lehet tudni, hogy a kézikapitány lemondása elég lesz-e, hiszen Kocsis még Fidesz-szóvivőként azt írta, a futballválogatott amszterdami, 8-1-es veresége után, hogy nem szabad Egervári Sándor lemondásánál megállni.

„Gyalázat, szégyen, szánalom! Egervárinál nem szabad megállni...” írta akkor a Facebookon. AZ MLSZ-t azóta is Csányi Sándor vezeti egyébként.

A mondat most új értelmet kaphat: nem szabad a kapitánynál megállni. Hogy Kocsis magára is értelmezi-e korábbi mondatait, kérdéses, de ebből is látszik, mennyire veszélyes dolog a sport.

Pedig még sohasem volt ennyi állami támogatás a sportban, és sohasem került ennyi, a kormánypárthoz köthető ember a sportvezetésbe, így eléggé elgondolkodtató, hogy az idén is az a két szakszövetség teljesít a legjobban, ahol maradt a régi elnök (az úszók és a kajakosok).

Jelen állás szerint azért is komolyan kell harcolni, hogy egyáltalán 110 fős legyen az olimpiai csapat - a férfi kézisek kapitányának bevallása szerint 14 százalék esélyük van a januári Eb-n -, ami még Londonhoz képest is jelentős visszaesés.

Íme a számok:

Rovatok